Slimošana

Slimošana

31. Jan 2017, 14:33 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Arī mūsmājās ir ienācis nelūgtais viesis – vīruss. Kāds tieši grūti spriest, bet par cik apkārt dzirdamas saslimstības ar gripu, tad iespējams tā apgrūtina mana trīsgadīgā dēlēna ikdienu. Iepriekšējo nedēļu mazais bērnudārznieks ar prieku devās uz dārziņu, bet piektdienā, kad visi devās svaigā gaisā dārziņa pagalmā, mazais esot atradis vienīgo tur esošo peļķi un pa to kārtīgi izdauzījies, ka visi bērns slapjš. Un iespējams otrā lieta, kas pielika punktu, bija došanās uz analīžu veikšanu Gulbja laboratorijā, kur droši vien kāds vīruss mūs tur gaidīja.

Rezultātā, sestdienas pēcpusdienā mazais izskatījās savārdzis un izmērot temperatūru konstatējām, ka nav labi, jo mazajam bija 38 un 6. No vienas puses nav par ko satraukties, organisms cīnās ar vīrusu un temperatūru nedrīkst ‘’nosist’’. Bet par cik šo gadu laikā mazais vien slimojis ar parastām iesnām un vienu reizi tika pie klepus, biju satraukusies. Sazinājos ar ģimenes ārsti, tā mani noinstruēja ko dot un ko darīt, kļuva mierīgāk ap sirdi.

Šodien jau ir ceturtā slimošanas diena, jau mazais kļūst omulīgāks un lēnām atgriežas sārtums vaigos. Pirmajā vakarā mazo nevarēja pazīt, no aktīvā bērna dēliņš kļuva par gurdenu bērnu, kurš neko nevēlējās, ļoti uztraucos, jo viņš pat dzert negribēja. Vienīgais kā mazo varēja pierunāt dzert ūdeni bija ar Nurofen dozatoru. Ēstgriba tajā vakarā bija pilnīgi pazudusi. Mazais tikai gulēja un dzēra ūdeni. Otrajā dienā labāk nekļuva, dodot Nurofenu temperatūra nemazinājās. Divas reizes dienā devām Ocilium pa vienai devai. Otrās dienas vakarā dēliņam parādījās iesnas un neliels klepus un vaigi kļuva sarkani un karsti, iespējams alerģija uz Nurofenu, bet varbūt vienkārši no augstās temperatūras. Šīs naktis ir negulētas, jo mazais ik pa laikam modās, gribēja padzerties, arī iesnas traucēja gulēt, likām kompresītes, lai tādā veidā mazinātu temperatūru. Trešajā dienā mazais jau kļuva dzīvīgāks, šo to jau sāka ēst un nedaudz rotaļājas, bet biežāk tomēr vēl pa gultu dzīvojas un, manuprāt, viņam tas ļoti labi iet pie sirds, jo viņš ir uzmanības centrā. Tiek pienestas grāmatiņas, tiek lasīts un zīmēts, dziedāts un prasīts vai ko mazais kundziņš vēlās. Bet galvenais ir prieks, ka ar katru dienu mazajam kļūst vieglāk.

Ātrāku izveseļošanos visiem, kas sasirguši!

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 02. Feb 2017, 15:13

Paldies par komentāriem un veselības vēlējumiem. Mazajam temp. vairāk nav, bet tagad nomoka iesnas un klepus un klepus tieši vairāk ir pa nakti. Kā jūs palīdzat saviem mazuļiem klepus gadījumā, jo liekās ka neviens sīrups mums nelīdz.

zacc zacc 31. Jan 2017, 21:02

Zinu par tiem 38,5 grādiem, bet reāli temperatūru pazeminošus līdzekļus doduno 38. Jo bērnam ir ļoti grūti - tā, ka pagulēt nevar. Skatos pēc tā, kā jūtas. Kad bija mazāks, arī dzert pierunāt nevarēju, ja jutās tik slikti.
Līdzīgi rīkojos arī ar sevi - ja nevaru pa nakti gulēt, rādās murgi un galva sāp, mazinu temperatūru.
kaut kā tie vīrusi mūsmājās tomēr uzvarēti arī tādā veidā.

mamma88 mamma88 31. Jan 2017, 19:09 Edlel

Nu gan jau nevari atļauties izgulēt slimību, tapēc pati ātri iešauj pa paracetamola ripai, bet bērniņu gan ta moci.

mamma88 mamma88 31. Jan 2017, 19:07 Edlel

Ārsti rekomendē augstu temp. nosist lejā. Febrīlie krampji ir diezgan nepatīkami.

Ilvija82 Ilvija82 31. Jan 2017, 12:36 Edlel

Mans uzskats, ka tā ir bērna mocīšana! Cik mammu, tik viedokļu!

lauvinja lauvinja 31. Jan 2017, 12:35

Veseļojās!

Galvenais sasirgušajiem dod gana daudz šķirdruma - norma esot 100 ml uz katru svara kg vismaz dienaktī. Ir vērts papūlēties, jo t smukāk krīt un atveseļošanās rit straujāk.

Par zāļu došanu viedokļi dalās, bet es ieteiktu pašām paeksperimentēt ar sevi - nelietot t un pretiekaisuma zāles līdz 40 grādiem un sajust kā tas ir.

Ilvija82 Ilvija82 31. Jan 2017, 11:00 tereeza

Es nekad negaidu, lai gan tik auksta temperatūra ir bijusi divas reizes. Lai mazais veseļojas!

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 31. Jan 2017, 10:49

Cik es lasīju interneta dzīlēs, tad varot organismam ļaut pašam cīnīties līdz 39 grādu temp., bet jānovēro bērns, jo augstās temp. dēļ var rasties krampji. Es sāku dot Nurofenu, kad bija 38 un 6, jo man dēliņš izskatījās pārāk savārdzis, lai ilgāk viņu mocītu un tieši bija laiks uz gulēšanu. Pirmajā naktī mazais gulēja labi, bet es gan nevarēju pagulēt, jo bija bail, lai sliktāk nepaliek, bet padies Dievam, mazais ar katru dienu jūtas labāk.

Ilvija82 Ilvija82 31. Jan 2017, 09:29

Augstajai temperatūrai lieku dupsī Paracetamola svecīti....un nākamajā reizē Nurofenu.....

Ilvija82 Ilvija82 31. Jan 2017, 09:27

Ja temperatūra ir 38 un augstāka, tad nedrīkst gaidīt, kamēr bērna organisms izcīnīsies ar vīrusiem, jādod zāles!