SEB banka piedāvā aizdevumus ar valsts galvojumu ģimenes mājokļu iegādei

SEB banka piedāvā aizdevumus ar valsts galvojumu ģimenes mājokļu iegādei

12. Apr 2015, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

SEB banka un Latvijas Attīstības finanšu institūcija ALTUM ir noslēguši līgumu par bankas līdzdalību ALTUM īstenotajā valsts atbalsta programmā ģimenēm ar bērniem mājokļa iegādei un kopš 11. marta ģimenēm ar bērniem ir iespēja SEB bankā saņemt mājokļu aizdevumus ar atvieglotiem nosacījumiem pirmajai iemaksai. Galvenie izsniegšanas principi un kritēriji valsts atbalsta programmas nosacījumiem un iespējām atrodami šeit.

Latvijā zems uzkrājumu līmenis vēl joprojām ir būtiskākais šķērslis ģimenēm sava mājokļa iegādei, jo bieži vien tas nav pietiekams pirmās iemaksas segšanai. Tāpēc valsts atbalsta programmas galvenais mērķis ir ar valsts galvojuma palīdzību samazināt pirmās iemaksas apjomu, kas nepieciešams ģimenes mājokļa iegādei. Ģimenēm, kuru apgādībā ir viens bērns ir iespēja saņemt valsts galvojumu 10% apmērā no mājokļa aizdevuma summas (ne vairāk kā 10 000 eiro). Ģimenēm ar diviem bērniem valsts galvojuma summa noteikta 15% apmērā (ne vairāk kā 15 000 eiro), bet ģimenes ar trim vai vairāk bērniem var saņemt galvojumu 20% apmērā no aizdevuma summas (ne vairāk kā 20 000 eiro).

Pieteikties konsultācijai par mājokļu aizdevuma saņemšanu valsts atbalsta programmas ģimenēm ar bērniem ietvaros iespējams jebkurā SEB bankas filiālē vai sazinoties ar SEB Klientu centru pa tālruni 8777.

Infografiks par valsts atbalsta programmas nosacījumiem un iespējām atrodams šeit.

20150330102635-19761.jpg