Sākas ielīgošanas pasākumi Rīgā

Sākas ielīgošanas pasākumi Rīgā

17. Jun 2013, 16:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sagaidot Līgo svētkus, Rīgā jau no 18. jūnija iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti uz vairākiem ielīgošanas pasākumiem, tajā skaitā tradicionālo pasākumu ciklu „Saulgriežu ugunis Rīgas kalnos”, svinībām pie Rīgas kultūras centriem, saviesīgām aktivitātēm muzejos un Rīgas Centrālajā bibliotēkā, kā arī 21. jūnijā  - Zāļu tirgū Doma laukumā.

Ar ielīgošanu 18. jūnijā Torņakalnā, J. Akurātera un O. Vācieša muzeja dārzā,  sāksies īpašs, jau tradicionāls pasākumu cikls „Saulgriežu ugunis Rīgas kalnos”. Torņkalnā ikviens aicināts ielīgot kopā ar Ivetu un Vidvudu Medeņiem un folkloras kopu „Skandinieki”. 19. jūnijā Jāņu iedancošana notiks Dzegužkalnā kopā ar Ilgu Reiznieci un Rīgas Danču klubu. 20. jūnijā Āgenskalnā, E. Smiļģa Teātra muzejā uz ielīgošanu gaida „Hāgenskalna muzikanti”, savukārt 21. jūnijā Čiekurkalnā - vasaras gadatirgū varēs lustēties kopā ar Baumaņu ģimenes kapelu. Šajā pašā dienā ielīgošanas pasākums kopā ar folkloras kopām „Dandari”, „Krulla” un Čiguzis” notiks arī Grīziņkalnā.

20. jūnijā ielīgošanas pasākums ar Jāņu dziesmām, vainagu pīšanu, siera siešanu, rotaļām un dančiem folkloras kopu pavadībā notiks pašā Rīgas centrā – Bastejkalnā. Jāņu ielīgošana kopā ar mūziķiem un dejotājiem paredzēta arī Ķengaraga parkā. Sadziedāšanās un sadancošanās ar Jāņu rituālu pārzinātājiem gaidāma Kultūras centra „Iļģuciems” pagalmā.

21. jūnijā rīdzinieki un pilsētas viesi gaidīti tradicionālajā Zāļu tirgū Doma laukumā, kur varēs iegādāties amatnieku un tautas lietišķās mākslas izstrādājumus, kā arī  lauksaimniecības produktus, Jāņu zāles un vainagus. Šajā dienā īpaša ielīgošanas programma gaidāma Kultūras pils „Ziemeļblāzma” parkā, kur piedalīsies bērnu, jauniešu un vidējās paaudzes kolektīvi, folkloras kopas, koklētāji un pantomīmas aktieri. Pasākums notiks arī pļaviņā pie Kultūras un atpūtas centra „Imanta”- ar vairāku koru, deju kolektīvu un vokālās grupas piedalīšanos – un to noslēgs zaļumballe, kurā spēlēs grupa „Lauku muzikanti”.

Līgo svētku noskaņās pasākumi notiks arī vairākos Rīgas muzejos, Rīgas Centrālās bibliotēkas Imantas filiālbibliotēkā un Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā zālē.

Ielīgošanas un Līgo svētku pasākumus atbalsta Rīgas dome, informācija par pasākumu norises vietu un laiku pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv  un pa tālruni uzziņu dienestā „1188”.

Informāciju sagatavoja: Indra Vilde – Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja, tālr. 67026838, mob. 26708034