Rūdolfs mums kārtīgs latvietis, kuram garšo kartupelis. Pat pirmajā reizē kad piedāvājām biezeni, tas sastāvēja no ķirbja un kartupeļa, mazais noēda gardu muti.
Nākošā kombinācija ko Rūdolfs nogaršoja ar kartupeli bija ķirbis un burkāns, arī tas viņam garšoja.
Kopš sākām piebarot mazo, ir pagājušas divas nedēļas, kurās Rūdis ir nogaršojis ķirbi, burkānu, kartupeli. Pienācis laiks iepazīties ar citu dārzeni-brokoli.
Šodien Rūdolfs nogaršoja brokoli kopā ar kartupeli. Mazajam dikti garšoja.
Recepte dikti vienkārša.
Vajadzīgs- brokulis un kartupelis un pilīte olīveļļas.
Dārzeņu daudzums atkarīgs no tā cik maltītēm biezeni gatavojat. Es gatavoju vienai reizei un ņēmu tik daudz cik attēlā.
Visu smalki sagriežam un brokuli sadrupinam mazākos gabalis.
Pēc tam visu liekam tvaicēt uz 40 minūtēm. Kad gatavs visu atdzesējam, pievienojam oliveļļu un sablenderējam.
Veselīga un garda maltīte gatava.
Aha...mums vienkārši tāds nav. Tvaicējam ar sietiņu uz katla minūtes 15-20. Un tad mums tā "putra" sanāk Šreka zaļa. 😃
Varbūt ar šo viss saglabājas šā tā. Kas zin. Galvenais ka bērnam garšo. 😀
Tvaicējamam katlam režīmā pie dārzeņiem ir norādīts 15-30 minūtes, es ņēmu 40 drošībai ka viss gatavs. Nezinu, mums brokolītis arī pēc 40 minūtēm izdkatijās gana labi.
Vai nav labāk likt kartupeli atsevišķi tvaicēt un brokoli atsevišķi?
Domāju, ka brokolis paliek "tukšs" pa 40 minūtēm?!