Rotaļlietas pastaigai: ņemt līdzi? Ko un cik daudz?

Rotaļlietas pastaigai: ņemt līdzi? Ko un cik daudz?

29. Apr 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādas rotaļlietas būtu jāņem līdzi pastaigās dodoties, un vai vispār vajag? Tas lai paliek vecāku ziņā. Bet ir tāds joks:"Mamma ņem līdzi spainīšus, formiņas, skrejriteni un citas lietiņas, bet bērns atrod zaru un spēlējas ar to visas pastaigas laikā". Ir taču daļa arī patiesības vai ne?

Ja mērķtiecīgi dodaties uz smilškasti, tad, protams, līdzi ir jāņem rotaļlietas, kas piemērotas tieši lietošanai smilškastē. Un arī tas neizslēdz iespēju, ka bērns varētu dalīties ar rotaļlietām un rotaļāties pats ar citām, jo savām tomēr ir jābūt, lai būtu, ar ko mainīties.

Pašiem mazākajiem daudzas māmiņas karina ratos dažādus grabulīšus, ratu rotaļlietas, kas var arī kalpot kā laba izklaide, ja bērniņam ratos kļūst garlaicīgi, bet pirmais, kāpēc mēs vispār dodamies ārā ir pasaules iepazīšana, vai ne? Pētām debesis, mākoņus, dažādas formas, atšķirīgās koku lapas, ziediņus, putnu balsis, kukaiņus, suņus un pat kaķus.

Ideālā gadījumā bērnam nevajadzētu gulēt pastaigas laikā, kad viņš jau kļuvs lielāks, viņam, ar mammas palīdzību, jāiepazīst pasaule, un jāguļ ir saskaņā ar dienas režīmu savā gultā.

Centieties neņemt līdzi ārā mīkstās rotaļlietas un rotaļlietas, kas nav mazgājamas vai ir grūti mazgājamas, jo bērns tās noteikti var nomest zemē. Ideālas ir bumbas un citas gumijas rotaļlietas.

Ja bērns jau staigā, tad stumjamās rotaļlietas vai rotaļlietas, ko bērns var vilkt aiz sevis, sagādās viņam prieku. Meitenēm būs ideāli leļļu ratiņi, zēniem varētu patikt velkamā kravas automašīna.

Fizioterapeiti atbalsta skrejriteņus un velosipēdus, ar kuru palīdzību bērns var pats pārvietoties.

Ziemā vienmēr aktuālas ir slēpes un ragavas. Jau no divu gadu vecuma, būtībā, slēpošanas prieku var izmēģināt. Bet sniega lāpsta noteikti ir jau neaizvietojams aksesuārs. Veidojiet sniegavīrus, spēlējieties, pikojieties. Leciet pavasrī klasītes kopā ar bērnu!

Lidojošie šķīvīši un bumerangi patiks lielākiem bērniem. Bet meitenēm var patikt lēkt ar gumijām, kā mūsu bērnībā.

Ja maisu ar rotaļlietām līdzi ņemt negribas, var likt lietā fantāziju, kas palīdzēs ikvienai pastaigai kļūt par aizraujošu piedzīvojumu.

Sarīkojiet pikniku ar ērnu - mazliet uzkodu, interesanta grāmatiņa, zāles un akmeņu pētīšana.

Pastaigājiet pa taciņu kā lāči, palēciet kā zaķi un vardes. Pataustiet dažādas virsmas - koku mizu, smiltis, zāli, zarus, sniegu, lāstekas. Priecājieties par jebkuriem laikapstākļiem, jo vienmēr var atrast plusus un iespēju atpūsties, izklaidēties un mācīties!

Kā jūs kopā ar bērnu pavadāt laiku pastaigās?

Ilona