Ratu gājienam pilsētā negaidīta atsaucība

Ratu gājienam pilsētā negaidīta atsaucība

03. Jun 2015, 09:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bauskas ielās sociālā akcijā dodas vecvecāki, māmiņas un tēti ar mazajām atvasēm. 

Vairākas māmiņas, tuvojoties Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai, 31. maijā Bauskā organizēja «Lielo ratu pastaigu». 

«Lielā ratu pastaiga» ir sociāla akcija, kuras mērķis ir jaunajām ģimenēm iepazīties, saliedēt māmiņas un ģimenes, sadraudzēties un sniegt atbalstu, kā arī iespējami apzināt vecāku ar maziem bērniem vajadzības. Pasākumu Bauskā atbalstīja necerēti daudz dalībnieku – ratu, kuros pārvietojās pastaigas mazie dalībnieki, bija vairāk nekā 40.

Top kopīgs foto

Par pastaigas sākuma vietu bija izvēlēts Korfa dārzs, kur ar uzrunu sanākušos sveica Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks un ar mūzikas skaņām priecēja Bauskas kultūras centra pūtēju orķestris «Bauska». Bērni priecājās par baloniem un ziepju burbuļiem, kas vējainajā un saulainajā dienā lidoja pa visu parku.

Gājiens, ko vadīja Anete Hegenbarte, virzījās pa Slimnīcas ielu lejup un pa Plūdoņu ielu nonāca līdz Saules dārzam, kur tapa pasākuma dalībnieku kopīga fotogrāfija. Noslēgumā tirdzniecības centra «Kvēle» pagalmā pasniedza atbalstītāju dāvātas balvas un nelielus kārumus, mazie varēja piedalīties dažādās aktivitātēs un spēlēs. 

Jaunas organizatores

Ģimeņu gājiens Bauskā nenotiek pirmo gadu, tomēr šogad tam ir citi vairāki organizatori. Par gājiena idejas iniciatori kļuva Mairita Kovaļkova, viņa atklāj: «Pati te esmu pirmo reizi, tomēr saprotu, ka tradīcija ir jāturpina, lai arī citiem izdodas piedalīties.» Viņa iesaistījusi pārējās organizatores.

«Ar dēla ienākšanu ģimenē sapratu, ka šādi svētki ir svarīgi, lai bērniem būtu prieks. Lai kaut kas notiktu, pašiem jāpiedalās un jādara,» stāsta viena no pasākuma organizatorēm baušķeniece Diāna Kraukle-Pīpiņa.

«Gājiena dalībniece esmu jau kopš 2010. gada, organizatore – pirmo gadu. Šāda akcija ir svarīga ģimenes saliedēšanai, nevajag daudz, lai justos labi un radītu kopīgus svētkus,» stāsta «Ģimenes studijas» vadītāja Egija Karpoviča. Viņa uzskata, ka uzņēmumam ar šādu nosaukumu un darbības jomu «Lielo ratu pastaiga» noteikti jāatbalsta.

Lai pulciņš aug!

Pieredzējušākie gājiena dalībnieki atzina, ka tik daudz interesanta nebija gaidījuši. Pasākumā piedalījās vairāki tēvi. Organizatoriem pat pietrūcis gājiena atribūtu.

«Fantastiski! Necerēta atsaucība. Cerams, ka šis pulciņš kļūs arvien lielāks. Patīkami, ka ir šāds pasākums, kurā jaunās ģimenes var satikties,» teic Maija Lauriņa-Rimicāne no Rītausmu ciema Īslīces pagastā.

Vecāku apvienība «Māmiņu klubs» katru gadu Rīgā rīko šādu pasākumu. Tradīcija kļuvusi populāra arī citās vietās. Iepriekš ratu gājienu visās Latvijas pilsētās mēģinājuši organizēt vienlaicīgi, tagad tas notiek atšķirīgos datumos no maija sākuma līdz jūnija vidum.

Avots: news.lv