Kā būt stilīgiem bērniem šajā pavasarī: stilistes TOP padomi

Kā būt stilīgiem bērniem šajā pavasarī: stilistes TOP padomi

15. Apr 2015, 00:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atnākot pavasarim, mēs, sievietes, labprāt dodamies iepirkties, jo esam noilgojušās pēc košām krāsām, pēc vieglāka apģērba, pēc ziediem un taureņiem, pēc visa, kas ienestu prieku mūsu skapī. Protams, arī bērnus mēs vēlamies tērpt košās un priecīgās krāsās, tāpēc mēs nolēmām ielūkoties, kas jauns veikalu plauktos, kā arī uzzinātu to, kā iepirkties apdomīgi, lai neiztērētu pārāk daudz. 

 20150409101049-97356.jpg

Jā, vēlme pirkt to, kas mums pat nav vajadzīgs, ir ļoti raksturīga mums – sievietēm, jo īpaši, ja mēs dodamies iegādāties apģērbu bērniem – esam gatavas pirkt visu un daudz. Lai mēs nenoprktu neko lieku, velams sagatavoties šim gājienam uz veikalu, piemēram, uzrakstot uz lapas un mēģinot sekot šim plānam. Tāpat ir vērts atcerēties kādu likumu par to, kā vislabāk komplektēt apģērbu bērniem un arī sev:

"Garderobē jābūt pamata apģērbiem – bāze. To veido apģērbi kā – virsdrēbes. Jāizdomā, kāda jaciņa būs mūsu bērnam, iegādājamies šo apģērba gabalu, iegādājamies apavus, mums ir bāze. Tad jāveido komplekti no vairākām detaļām – bikses un augšdaļa," atklāj stiliste. "Paņemsim par piemēru zēnu garderobi: maksimums sezonai būtu 3 bikšu pāri un pie šīs bāzes detaļas piemeklējam papildus drēbes. Mēs varam sakombinēt gan ar topiņu, citu reizi ar kreklu, ar vestīti vai ar jaciņu, žaketīti, pavelkam kreklu vai topu."

20150409101057-81520.jpg 

Veiksmīgi izvēlēts bāzes apģērbs būs tādā gadījumā, ja izvēlēsimies to kādā no tumšajām krāsām – tumši zilas, zaļas vai brūnas bikses būs daudz vieglāk sakombinēt ar krekliem un džemperiem, nekā, ja bikses būs košos toņos. 

Savukārt meitenēm viss, protams, ir sarežģītāk, jo mazās meitiņas, ja tās jau prot izteikties, par biksēm lielākoties nebūs īpašā sajūsmā.

"Mēs varam piedāvāt svārkus vai kleitu. Kleita ir vienkāršāka garderobes detaļa, jo ir patstāvīgāka, uzvelc, atliek izvēlētise zeķubikses un apavus. Ar svārkiem ir sarežģītāk – gan sievietei, gan meitenei, jo ne vienmēr izdodas tik veiksmīgi sakombinēt augšdaļu," novērojumos dalās Kristīne Pridanova.

Tāpēc iespējams kleitas varētu būt tās, kuras ir kā bāzes apģērbs mūsu meitu skapī.

 20150409101104-75501.jpg

Protams, kā jau katru pavasari, arī šajā pavasarī ir krāsu toņi, kuri dominē piedāvātajā apģērbē – tie ir dzeltenie un zaļie, taču jāatzīst, ka bērni ir pateicīgi ar to, ka viņiem piestāv viss.

Protams, par bēbīšiem arī ir padomāts, taču mazuļu apģērbs nav tik spilgtos toņos kā drēbes, kas paredzētas lielākiem bērniem. 

Savukārt domājot par apaviem, vienai sezonai ir pilnīgi pietiekami, ja bērnam ir divi apavu pāri – viens nedaudz vēsākām un lietainām dienām, otrs pāris saulainam laikam.

Kamēr bērniņš vēl ir mazs, mēs eam tās, kuras izvēlas saviem mazuļiem apģērbu, taču ar laiku mēs iepirkšanās procesā droši varam iesaistīt bērnus, ļaujot viņiem atklāt to, kas patīk un nē.

 Māmiņu Klubs

Misteria Misteria 15. Apr 2015, 18:24 lauvinja

Kāpēc jāaizvieto? 🤔
Piemēram, maniem bērniem, no rudens sezonas, gumijas zābaki saglabājušies perfekti..
Nav jau arī gluži tā, ka bērni pirms pavasara staigā pliki....

lauvinja lauvinja 15. Apr 2015, 12:34 Misteria

Un ko tu iesaki aizvietot ar gumijas zābaciņiem no diviem apavu pāriem?

Bez tam gumijas apavi, manuprāt, ir piemēroti tiešām lietainam laikam.

Misteria Misteria 15. Apr 2015, 10:58

Manai jaunkundzei tieši, pašlaik, aizsācies "biksēm nē" periods 😃
Bet kleitas ir gana nepraktiskas pavasarim, ja ir vēsākas dienas un paredzēta diena brīvā dabā, tad nu sarunājam, ka vilksim bikses, bet kleitu vilksim, kad atbrauksim mājās 😀 Pagaidām varam sarunāt 😉

Svārkiem laba alternatīva ir džinsa svārciņi, vai sarafāni, ar to kombinēšanu grūti nošaut greizi, jo piestāv jebkurš krekliņš vai džemperītis 😀

Tā kā es uzskatu, ka kleitas un svārki nav tas labākais apģērba gabals aktīvai būšanai ārpus mājas, tad šortiņi arī ir super variants, pavasara/vasaras garderobei, meitiņai ērti un rāpjoties/dauzoties, biksītes neplivinās visu acīm.

Misteria Misteria 15. Apr 2015, 10:18 lauvinja

Es domāju, ka runa arī iet par izejamām biksēm 😉
Reti kurš bērns, pa mājām, skraida stilīgi nokomplektēts 😀

Vai tad lietainam, dubļainam laikam praktiskāki nav gumijas zābaciņi?

Gluži parkam, dzeltenas bikses nevajadzētu pirkt, bet kā izejamās pavasarī/vasarā, kāpēc ne 😀

lauvinja lauvinja 15. Apr 2015, 08:36

Tai stilistei bērni ir? 😀

Maksimums 3 bikšu pāri? Tiešām? Ja nu vienīgi šeit ieskaita skolas bikses un izejamās bikses, ne brīvā laika apgērbu.

2 pāri apavi - superkārtīgajiem varbūt, bet manējam puikam botām vienmēr ir jābūt diviem pāriem, jo ja nu pamanās peļķēs un dubļos iekāpt, tad ko pēc tam šādā laikā zandales vai ziemas zābakus aut?

Ieteikums par tumšajām biksām ir praktisks, bet kad tad vēl, ja ne bērnībā un jaunības dullumā puikas krāsainās biskās skies?