Ieteikumi veiksmīgām atvadām no autiņbiksītēm

28. Nov 2012, 11:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazuļu draudzība ar autiņbiksītēm sākas jau piedzimšanas brīdī, tomēr  kaut kad pienāk šķiršanās laiks, lai iedraudzētos ar jauno draugu- podiņu! Un kas ir svarīgākās lietas podiņmācībā? Konsultē fioterapeite Līga Barone - Tamoviča.

Pacietība, sapratne, vienkāršība- tās būtu galvenās sajūtas, kas vecākiem jāņem vērā, uzsākot podiņmācību. 

"Īpaši svarīga ir pirmā iepazīstināšanas reize ar podiņu, jo vecākiem jāapdomā, kādos apstākļos tas notiks, kādā vecumā un galu galā- kā," uzsver fizioterapeite. "Vecākiem jābūt neatlaidīgiem, bet jāatceras, ka podiņmācības apguve nav vienas dienas un pat vienas nedēļas darbs, turklāt visam jānotiek labprātīgi, bez piespiešanas!"

Kad bērns jau ir paaudzies un sāk izprast nokārtošanos podiņā, vecāki drīkst pajautāt bērnam, vai viņš vēlas doties uz tualeti. Protams, būs vecums, kad uz katru jautājumu dzirdēsim atbildi "Nē", tāpēc jāatceras, ka šim jautājumam "Vai vēlies doties uz podiņu?" nav jākļūst par par ieradumu ik pēc desmit piecpadsmit minūtēm.

Padomi veiksmīgām atvadām no autiņbiksītēm

Esi pacietiga! Ar piespiešanu un varu nebūs labu panākumu. Bērnam svarīgas ir drošas un uzticamas attiecības.

Iepazīstini ar vannas istabu un tualeti! Tikpat svarīga kā iepazīšanās ar podiņu, ir iepazīšanās ar vidi, kur notiek nokārtošanās. Katrai norisei ir sava vieta un nokārtot dabiskās vajadzības vajadzētu tikai vannasistabā.

- Ļauj skatīties, ko citi dara tualetē! Durvīm uz vannas istabu un tualeti vienmēr vajadzētu būt pavērtām, lai bērns pēc savas iniciatīvas varētu redzēt, kas tad tur notiek tualetē. Kā atzīst daudzas Māmiņu Kluba māmiņas, šis bija pamudinājujms viņu atvasēm ātrāk uzsākt podiņmācību, jo mazākie brāļi/māsas skatījās, kā to dara vecākā brālis/māsa.

Vēro bērnu un sadarbojies ar viņu! Katrs bērniņš ir individuāls, tāpat kā signāli, ko viņš raida, kad bērniņš vēlas nokārtoties!

Respektē bērna sajūtas! Dažkārt bērnam ir bail iekrist lielajā podā, tāpēc izvēle ir par labu mazajam podiņam!

Būsim pacietīgi, jo kā rāda pētījumi un novērojumi,no podiņmācības brīža līdz patstāvīgai iešanai uz podiņu paiet aptuveni 9 mēneši!

Māmiņu Klubs

Videosarunu viedtālruņos, Ipad un Iphone skaties šeit!

Huggies® Pull-Ups® autiņbiksītes- biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20121114110210-29692.jpg20121114110201-82498.jpg

20121114105412-36401.jpg


Eksperts

Līga Barone – Tamoviča, Mg.sc.sal.

fizioterapeite, Pikler pedagoģijas speciāliste, biedrības “Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem” valdes locekle
Līga Barone – Tamoviča, Mg.sc.sal. Vecāku skolā