Nobaudījām jaunos saldējumus!

Nobaudījām jaunos saldējumus!

10. Jun 2014, 21:40 Druxis Druxis

Pagājušajā nedēļā pēc lielā karstuma tieši laikā nāca Māmiņu Kluba piedāvājums nogaršot jaunos Rīgas Piena kombināta saldējumus. Nogaršošanai tika piedāvāti deviņi Pols, Ekselence un Nu jaunumi.

Tā kā mūsu ģimenē dzīvo kāds, kuram saldējums ir nepieciešams gluži kā gaiss, tad ar lielu prieku izmantojām šo izdevību! Un šis “kāds” nav vis kāds no bērniem, kā varētu likties, bet gan tētis! Mēs ar Madaru esam klasiskāki saldējumēdāji - vēsākā laikā atturamies, bet vasaras tveicē apēdam pa kādam konusiņam, un kamēr mēs apēdam vienu porciju, tētis ir pievarējis jau vismaz divas, savukārt, Ralfam saldējums neizraisa nekādu interesi.

Bet nu par katru no jaunumiem:

Ekselence Dubultais aveņu – granātābolu izceļas ar savu iesaiņojumu – elegantu kartona kastīti, tomēr pats saldējums ir mazāks nekā varētu gaidīt, bet varbūt tas tāpēc, ka šo saldējumu ēda tētis, viņam jebkura porcija būtu par mazu J. Saldējumam ir interesanta glazūra – šokolāde, aveņu-granātābolu mērce un atkal šokolāde. Pats saldējums ir krēmīgs un ļoti labi sader kopā ar skābeno mērcīti. Šis saldējums bija tēta favorīts.

Melleņu–kazeņu Pols vafeļu glāzītē ar šokolādes cepurīti likās ļoti krēmīgs, kā jau pienākas saldējumam, kas pagatavots no Latvijas piena un krējuma. Augšpusē pildījums ir mazāk, bet uz apakšu – vairāk. Man ļoti garšo kazenes, tāpēc pildījums patika – tas bija skābens, tāpēc patiks tiem, kas nevēlas pārāk saldu saldējumu.

Zemeņu Pols vafeļu glāzītē ar šokolādes cepurīti bija Madaras favorīts, jo tas esot “ļoti garšīgs”! J Mazu kumosiņu pagaršoju arī es – saldējums bija tikpat garšīgs kā citiem Poliem un arī pildījumam nebija ne vainas. Kopumā saldējums likās saldāks nekā melleņu-kazeņu, bet tāpat pietiekami gards.

Trīskāršās šokolādes Pols vafeļu glāzītē ar šokolādes cepurīti no tēta puses tika atzīts par pārāk saldu. Šokolādes plombīrs ar šokolādes pildījumu un šokolādes glazūru būtu īsts sapnis ārkārtīgam kārumniekam, tomēr mums labāk tīk kas vieglāks un svaigāks.

Mango sorbets Nu Smoothie uzrunāja ar to, ka ir ar 100% dabīgu sastāvu, bez krāsvielām, bez mākslīgiem aromatizētājiem un bez taukiem. Es sorbetu neliktu vienā plauktiņā ar pārējiem saldējumiem gan sastāva, gan pagatavošanas veida, gan garšas dēļ. Smūtijs likās atsvaidzinošs, bet nebūt ne viegls.

Aveņu sorbets Nu Smoothie ir gluži tāds pats kā mango sorbets, tomēr man likās daudz treknāks, saldāks un ne tik atsvaidzinošs. Pieņemu, ka abiem Nu Smoothie ir cita mērķauditorija, bet mūsu ģimenē šie nebūs iecienīti.

Pols Upene vafeļu konusā izcēlās ar gardo vafeli. Līdzīgi kā Poliem vafeļu glāzītēs arī šim krējuma saldējums atbilst ekspektācijām, un pildījums sākumā ir mazāk, bet uz apakšu – vairāk. Skābenais pildījums lieliski sader ar krēmīgo un saldo saldējumu. Lai nu kā, bet vīrs vēl ilgi slavēja šo vafeles konusu!

Pols Gotiņa vafeļu konusā arī var lepoties ar ļoti garšīgo vafeli un tikpat gardo pildījumu. Saldo krējuma saldējumu papildināja karameļu pildījums, kas sākumā likās pārāk maz, bet uz apakšu bija daudz vairāk, kā arī sīkie lazdu riekstu gabaliņi. Vēl tagad, aizverot acis, jūtu šo burvīgo garšu. Šis saldējums ir absolūts mans favorīts (kā jau pienākas saldummīlim)!

Pols Gotiņa papīra glāzītē lieliski piemērots bērniem, jo tas nenotek, tomēr ir nepieciešama karotīte, lai tiktu saldējumam klāt (karotīte nav iekļauta komplektā). Atšķirībā no visiem iepriekšējiem, šis bija vienkāršs karameļu saldējums, bez kādiem pildījumiem vai citām ekstrām, kas varētu patikt lielākiem klasikas cienītājiem. Arī šis saldējums Madarai ļoti garšoja.

Liels paldies Māmiņu Klubam un Rīgas Piena kombinātam par iespēju nogaršot jaunos saldējumus. Mums ir savi favorīti un ceram, ka arī ikviens no jums atradīs savu šīs vasaras lielāko gardumu!

 

Indra, Arnis, Madara un Ralfs, kurš šoreiz procesu pavadīja ar skatieniem