Neutral akadēmija aicina iedzīvotājus uz bezmaksas vizīti pie alergologiem dažādās Latvijas pilsētās

Neutral akadēmija aicina iedzīvotājus uz bezmaksas vizīti pie alergologiem dažādās Latvijas pilsētās

08. Jul 2014, 14:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Neutral akadēmija kopā ar alergologiem par godu Starptautiskajai alerģijas dienai rīko akciju „Diena bez alerģijas”, lai aicinātu iedzīvotājus sekot līdzi saviem ieradumiem un neveicināt alergēniem bagātas vides veidošanos.

Projekta ietvaros alergologi dažādās Latvijas pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Tukumā, Valmierā un Liepājā – vienu dienu jūlijā pieņem pacientus bez maksas. Vēl var pieteikties uz bezmaksas vizīti pie speciālista - Rīgā 14.jūlijā (pieņem dermatologs par ādas alerģijām), Valmierā 16.jūlijā (visi alerģijas veidi) un Liepājā 18.jūlijā (visi alerģijas veidi). Iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni: 26257792.

Vasara rit pilnā sparā, un pieaug cilvēku jūtīgums pret alerģiju izraisošiem alergēniem. Neutral akadēmijas veiktā aptauja liecina, ka Latvijā 39% aptaujāto saskaras ar alerģiju un 43% aptaujāto alerģija ir kādam ģimenes loceklim. Alerģija ir kļuvusi par mūsdienu urbānās pasaules slimību, un tās izplatība tikai pieaug. Pasaules Veselības organizācija uzskata, ka drīzumā ar alerģiju un tās slimībām saskarsies gandrīz katrs otrais eiropietis.

Pēdējos gados gan Latvijā, gan pasaulē ir novērojama tendence, ka saslimšanas ar alerģiju kļūst smagākas un grūtāk ārstējamas. Ārstu praksē ir salīdzinoši daudz gadījumu, kad pacients uzsāk alerģijas ārstēšanu tikai tad, kad tā jau ir pietiekami ielaista. Viens no iemesliem – pacients neatpazīst alerģijas simptomus un ārstējas no citas slimības. Bet cits daudz biežāks iemesls ir sabiedrības uzskats, ka alerģija nav nopietna saslimšana, lai vērstos pie ārsta. It īpaši šāds maldīgs uzskats ir raksturīgs vīriešiem un iedzīvotājiem reģionos. Tāpēc ir svarīgi, lai iedzīvotāji spertu pirmo soli un dotos pie ārsta.

Neutral akadēmijas mērķis ir izglītot sabiedrību par drošu un brīvu vidi no alergēniem. Tās izveidē apvienojušies Latvijas alergologi un zīmols Neutral, kas vairāk nekā 25 gadus cītīgi strādā, lai radītu produktus personīgai higiēnai bērniem un pieaugušajiem, kā arī veļas mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļus, kas nesatur krāsvielas, smaržvielas un citas nevajadzīgas piedevas, kas var izraisīt alerģiju.

Vairāk par alerģijām un to radītajām slimībām lasiet un uzdodiet jautājumus  www.neutralakademija.lv