Nervozitāte, svīšana un miega traucējumi. Kas tiem kopīgs?

27. Feb 2014, 13:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņš piedzimstot visu izbauda pirmo reizi: elpošanu, dzirdēšanu, redzēšanu un visu, visu pārējo. Viņam var būt arī slikts noskaņojums, kolikas, atvērts avotiņš, paaugstināts asinsspiediens, un arī tas veicina nepatīkamas pašsajūtas rašanos.

Konsultē pediatre Lolita Zorģe.

8 mēnešos zīdainis neguļ? Kāpēc?

Māmiņas nereti baidās no tā, ka mazulis varētu gulēt slikti. Miedziņš vienkārši ir trauslāks, bet, ja saskaita visas gulēšanas reizes, tomēr sanāk pietiekošs miega stundu skaits.

8 mēnešos bērns ir jau paaudzies, kad viņam var piedāvāt ēst arī ko citu, izņemot mammas pienu. Ja arī pēc piebarošanas uzsākšanas mazulis turpina slikti gulēt, iespējams, vērts apsvērt domu par nodarbībām, kur bērns varētu izlādēt savu enerģiju.

Bērnu uzbudinātība, nervozitāte, aizkaitināmība

Daudz kas atkarīgs ir no vides, kurā bērniņš aug. Piemēram, vecāku attiecības ir sasprindzinātas vai paši vecāki ir ļoti saspringti. Ir arī hiperkinētiskie bērni, kuriem smadzenēs ir īpašas vielas, kas bērnu tādu padara. Te var palīdzēt liekās enerģijas izlāde: sporta nodarbības, fiziskas aktivitātes, homeopātija, ārstnieciskā vingrošana. Retākos gadījumos – medikamenti.

Svīst  rociņas un kājiņas

Ja bērniem svīst rociņas un kājiņas, iespējams, ka ikdienā tiek lietots pārāk maz D3 vitamīna. Ja D3 vitamīna deva ir pietiekama, tad, iespējams, pie vainas varētu būt pārāk biezs apģērbs.

Zarnu trakta traucējumi

Kad bērns iemācās runāt, vieglāka kļūst komunikācija un vecāki spēj labāk izprast bērna raidītos signālus.

„Es visiem vecākiem saku, ja bērniņš saka, ka viņam sāp vēders un pagriežas un dodas spēlēties, jāpievērš uzmanība vairāk pašam bērniņam. Viņam vajag uzmanību,”novērojusi pediatre Lolita Zorģe. “Ja tomēr bērns saka, ka sāp vēderiņš un guļ, - iespējams, viņam tiešām kas sāp. Ja tā notiek bieži – jāmeklē ārsta palīdzība, jāvēršas pēc konsultācijas. Var gadīties, ka bērns daļēji nepanes  kādus pārtikas produktus. Šādā gadījumā jāseko līdzi ēdienkartei, ieviešot pilnvērtīgu uzturu un pietiekamu šķidruma uzņemšanu.”

Bērns aug un laicīgi pamanot veselības sarežģījumus, ir iespēja to labot. Pieaugušajiem diemžēl nereti tas tā nenotiek.

20140214113517-38679.jpg

Dormikind tabletes®
150 tabletes


Homeopātiskas zāles miega traucējumu ārstēšanai zīdaiņiem un bērniem līdz 6 gadu vecumam.


Sastāvs:

  • Cypripedium pubescens D4*,
  • Magnesium carbonicum D10,
  • Zincum valerianicum D12.

Vairāk uzzināsiet, apmeklējot mūsu mājas lapu www.mitela.lv

Pirms lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju. Konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu par zāļu lietošanu. Bezrecepšu zāles. 

Zāļu nepamatota lietošana ir kaitīga veselībai.