Mūsu pacietība zūd, divgadnieks neklausa. Kā ar viņu runāt?

Mūsu pacietība zūd, divgadnieks neklausa. Kā ar viņu runāt?

21. Sep 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs visi laiku pa laikam nokļūstam šādā situācijā: bērns dara to, ko esam aizlieguši jau simtām reižu. Galu galā, pacietība zūd, mēs sakliedzam uz bērnu un mums rodas sajūta, ka bērns mūs trakus padarīs. Kā nesarunāt to, ko vēlāk var nākties nožēlot? Piedāvājam vairākus padomus!

LEKCIJA DIVGADNIEKU VECĀKIEM MĀMIŅU KLUBĀ PIE DIĀNAS ZANDES: PIESAKIES!

Jūs gribat,

lai bērns:

Tā vietā, lai teiktu ŠO: Sakiet ŠĀDI: Tā būs labāk, jo:
Liktos gulēt Ja tu vēlreiz piecelsies, es palikšu ļoti dusmīga Tev jāpaliek gultā Jūs ļaujat skaidri saprast, kādu uzvedību gaidāt no bērna, bet tai pat laikā neizrādat emocijas.
Ēstu dārzeņus Tu neiesi nost no galda, kamēr neapēdīsi visu, kas ir uz šķīvja Ņem vērā, ka pirms miega nekādas ēšanas nebūs Tas atgādinās bērnam, ka viņš vairs neko nedabūs, un viņam ir izvēles iespējas - ēst vai neēst.
Iztīrītu zobus Nekādas vakara pasakas, ja neiztīrīsi zobus Laiks iet gulēt. Un kas pirms miega ir jāizdara? Tu atgādināsi bērnam par nepieciešamību izpildīt vakara rituālu bez draudiem.
Uzvestos normāli veikalā Beidz skraidīt, vai arī mājās aizmirsti par TV skatīšanos Palīdzi man, lūdzu, atrast tavas mīļākās brokastu pārslas Tu novērsīsi bērna uzmanību no trokšņošanas un piedāvāsi tā vietā nodarboties ar ko pozitīvu.
Pārstātu nīdēt Ja nebeigsi nīdēt, atņemšu tev tavu rotaļlietu Es nesaprotu neko, kad tu runā tādā balstiņā, runā normāli Ļausi bērnam saprast, ka tev nav vienalga, ko viņš saka, bet tonis, kurā viņš saka, nav piemērots sarunai.
Sakārtotu rotaļlietas Nekādas pusdienas, kamēr istaba nebūs savākta! Jāsakārto rotaļlietas. Darīsim to pirms pusdienām vai pēc? Bērnam liksi skaidri saprast, ka pienākums jāizpilda, viņam ir tiesības izvēlēties, kad to darīt.
Pārstātu runāt nejaucenības citiem Es neņemšu tevi līdzi uz parku, ja šitā runāsi Izskatās, ka esi ļoti dusmīgs uz māsu. Salīgstat mieru, un pēc tam iesim uz parku. Tas divgadniekam palīdzēs saprast, ka bērniem problēmas ir jārisina kopā, jāprot atvainoties.
Uzvestos mierīgi automašīnā Ja vēlreiz iekliegsies, mēs griezīsim riņķī un brauksim mājās! Es nevaru vadīt automašīnu, kad tu trokšņo. Mums nāksies apstāties un pagaidīt, līdz tu nomierināsies. Bērns var saskatīt robežas, rezultātu un savas uzvedības sekas.

Māmiņu Klubs

LEKCIJA DIVGADNIEKU VECĀKIEM MĀMIŅU KLUBĀ PIE DIĀNAS ZANDES: PIESAKIES!