Mazuļa āda un dermatīts

07. Jun 2013, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dermatīts ir viens no biežāk dzirdētajiem vārdiem, ko lieto, pieminot alerģiskas reakcijas un to izraisītās saslimšanas. Kas ir atopiskais dermatīts, un kā kopt autiņbiksīšu zonu autiņbiksīšu dermatīta gadījumā? Uz šiem jautājumiem atbildes sniedza dermatoloģe Anna Bērziņa.

Atopiskais dermatīts

Atopija parasti ir ģimenēs, kurās ir jau nosliece uz alerģijām. To var izraisīt arī mazgāšanās līdzekļi un citi kairinātāji, ko ir ļoti svarīgi atklāt.

Ja tiek veiktas asinsanalīzes, diemžēl, ne vienmēr izdodas alergēnu atklāt. Bērniņš ir jāvēro. Un galvenā ārstēšana ir cēloņa novēršana.

Autiņbiksīšu zona

Pirmā dzīves gada laikā noteikti būtu regulāri jāmaina autiņbiksītes, jo nereti tieši laicīga autiņbiksīšu nenomainīšana izraisa apsārtumus, iekaisumus autiņbiksīšu zonā. Jāizvēlas arī piemērota izmēra autiņbiksītes. Kā arī – mazuļa dibentiņš ir kārtīgi, maigi jānosusina pēc katras mazgāšanās reizes. Silta vide ir labvēlīga baktērijām un citiem kairinātājiem.

Var lietot arī cinku saturošus līdzekļus, ja parādījušies kādi iekaisuma simptomi. Ja 2-3 dienu laikā simptomi nemazinās, jāvēršas pie ārsta, kurš var nozīmēt arī medikamentu lietošanu.

Arī, ja padusēs, citās ādas krociņās ir pazīmes, kas liecina par iekaisumu, var lietot cinku saturošu ziedi.

Māmiņu Klubs

ONLINE TV videosaruna: viss,kas jāzina par sadzīves alerģijām

Videosarunu vada Kristīne Virsnīte

Piedāvā:

  Neutral. Produkti bez smaržvielām, krāsvielām un parabēniem.

20130523104645-57895.jpg