Lauris apmeklē zobārstu

Lauris apmeklē zobārstu

26. Jul 2013, 17:25 liigad liigad

Kādu laiku atpakaļ lasīju Ulula rakstu par to kā viņa veda Katrīnu pie zobārsta pirmo reizi un priecājos cik viss ideāli sanācis.

Lauri pirmo reizi pie zobārsta devās pagjušajā gadā, kad bija nepilni divi gadi. Pirmā reize bija domāta vairāk man, lai saprastu kā bērnam pareizi iemācīt tīrīt zobiņus. Protams arī pārbaudījām cik zobiņi ir mutē un vai viss kārtībā, bet tik līdz sākām runāt par tīrīšanu tā Lauris aiztaisīja muti un viss.

Tad nu tagad kad tulīt Laurim būs trīs gadi devāmies atkal pie zobārsta-higēnista (kas ir arī mana zobārste) un šoreiz jau laicīgi sagatavoju Lauri tam, ka zobārsts viņam iztīrīs zobiņu, katru dienu stāstot, ka iesim pie zobārsta kurš tīrīs zobiņus. Jāpiebilst bijām pie dakteres, kam ir līgums ar valsti līdz ar to bērniem līdz 18 viss apmaksāts.

Un šī reize var teikt mani priecēja, jo no sākuma daktere noskaidroja no Laura kādā krāsā viņam zobu birste, kādā krāsā zobu pasta, tad uz pirkstiņa parādīja kā strādā zobu tīrāmais. Un sarunāja ar Lauri, ka no sākuma apskatīs zobiņus un tad iztīrīs. Lauris piekrita un viss veiksmīgi notika. Atklājās, ka vienā zobiņā ir mazs caurumiņš, kurš būtu jāsataisa un Lauris tam piekrita tāpēc jau pirmdien dosimies zobgrāžu sagrauzto zobiņu sataisīt.

Lauris pats apmierināts, ka daktere viņu paslavēja. Prtotams es teicu, ka ir nopelnijis jaunu zobubirsti un košļenes.

20130726172116-57623.jpg