Laimē LEGO Duplo STEAM Train ONLINE TV!

Laimē LEGO Duplo STEAM Train ONLINE TV!

13. Nov 2019, 00:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

12.novembrī tiksimies ONLINE TV, lai runātu par un ap bērna visaptverošu attīstību. Vēlamies uzzināt arī Tavu viedokli un personīgo pieredzi, tāpēc dalies tepat komentāros un 19.novembrī Tev būs iespēja laimēt lielo LEGO DUPLO Steam vilcienu (10874)!

Kāpēc bērni ir tik lieliski un kā LEGO® DUPLO® var palīdzēt veicināt visaptverošu bērna attīstību?

Bērni uztver dzīvi un ikdienu tieši tāda, kāda tā ir- nav barjeru un nav ierobežojumu un reizēm viņi mēdz būt tiešāki un patiesāki nekā sabiedrība to pieņem. 

KONKURSĀ padalies savā pieredzē vai uzdod jautājumu privātās pirmsskolas "CreaKids" skolotājai!

- Iesūti jautājumus, ko gribētu pajautāt skolotājai!

- Dalies pieredzē, kā esat risinājuši dažādas situācijas, varbūt ir bijis kāds amizants un smieklīgs gadījums! Kā risināt ikdienas gadījumus, kad bērni grib visu apskatīt, aptaustīt, bet ir savas robežas, kā ar to sadzīvot, kā ievērot emocionālo inteliģenci? 

Balvā 10874 LEGO DUPLO komplekts

Laimētāju  starp maminuklubs.lv un facebook.com konkursantiem

noskaidrosim 19.novembrī izlozes kārtībā no visām atbildēm

Mamm.mamm Mamm.mamm 19. Nov 2019, 18:10

Ar Lego Duplo bērns izspēlē rīta rituālus, iešanu uz podiņa, gulētiešanu, arī strīdus (ar māsu), mantu sakārtošanu... Duplo ir lielisks palīgs apgūstot jaunus darbiņus un iejūtību.

svetalex svetalex 11. Nov 2019, 19:34

Vai Jūs piekritat Masaru Ibukas viedoklim, ka "pēc trim gadiem jau var būt par vēlu"?

Inga Gavrilova Inga Gavrilova 11. Nov 2019, 15:40

Dēliņam kopš dzimšanas ir mīļmantiņa Žirafe, tad nu visur vienmēr ir līdzi. Ir arī identiski tāda pati otra, bet to nepieņem. Žirafe ir tikpat kā ģimenes loceklis un tā arī mazais grib,lai mēs pret viņu izturamies. Mēs viņu gan sabučojam, gan gulēt liekot apsedzam, barojam utt. Vēlētos, lai nedaudz mazajam un arī sev atvieglotu ikdienu, sākt radināt atteikties no mantas, jo zinu, ka bērnudārzā ir sarežģīti, visu laiku viņu vaktē, satraukts meklē. Pati esmu pii skolotāja un saprotu, ka bērnam emocionāli ir grūti šķirties, bet zinu, ka bez mantas ikdiena pii ir vieglāka, produktīvāka. Šobrīd pamazām atstājam mašīnā, sarunājam ka gaidīs, piesprādzējam autokrēsliņā. Pagaidām, darbojas.
Jautājums Creakids “Vai ir kādi citi veselīgi ieteikumi, kā vecākiem rīkoties šajā situācijā?”

filologe filologe 11. Nov 2019, 13:32

Nākamajā rudenī abas meitiņas ( šobrīd 2,1 gads un 8 mēneši) uzsāks bērnudārza gaitas. Ceru, ka abas būs vienā grupiņā. Jau tagad domāju kā viss būs un nedaudz, protams, baidos no visa nezināmā. Tā kā strādāšu netālu, droši vien gribēsies pusdienas laikā aiziet pie viņām ciemos, nolikt gulēt. Jautājums - vai tas būtu pareizi un labi meitiņām, ja pusdienas laikā atnāktu viņas apraudzīt?
Vecākajai meitiņai šobrīd ir Lego bums iesācies, visu laiku kaut ko meistaro un rāda visiem savu veikumu. Mēs viņu slavējam un iedrošinām būvēt, parādām kā vēl var uztaisīt augstākus torņus. Manuprāt, galvenais ir būt līdzās un komunicēt ar bērnu, lai viņš nejustos atstumts un spētu sevī attīstīt radošumu 😀

Mamm.mamm Mamm.mamm 11. Nov 2019, 12:32

Vai bērnus ar 2 gadu starpību (dažādi dzimumi) labāk būtu laist vienā grupiņā vai dažādās?
Vai abus uz dārziņu sākt vest vienlaikus (2 un 4 gados)?

Iveria Iveria 11. Nov 2019, 12:05

Jautājums - pēc mēneša mums ir jādodas uz dārziņu (dēlam 1.5gads). Režīmu jau ievērojam tādu kā dārziņā, bet ko vēl varētu darīt, lai adaptācija būtu vieglāka?

MadaraKa MadaraKa 11. Nov 2019, 10:25

Jautājums "CreaKids" skolotājai:

Pēc jūsu pieredzes - kā pēc iespējas draudzīgāk vecākiem no rīta atvadīties no saviem mazuļiem, atvedot uz dārziņu?
Sirds saraujas katru reizi redzot, kā norauj no sevis brēcošu bērnu un atstāj grupiņā, aizsteidzoties dienas gaitās. Un bieži vien šīs asaras "pielīp" arī citiem grupiņas biedriem, savukārt audzinātāju parasti nav tik daudz, lai samīļotu visus.
Kādi būtu visiem emocionāli saudzīgākie veidi atvadām?