KONKURSS: Kādas ir Tava bērna pirmās spilgtākās emocijas?

KONKURSS: Kādas ir Tava bērna pirmās spilgtākās emocijas?

11. Sep 2018, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Emocijas ir lieta, ar ko mēs visi saskaramies ik dienu. Vai esat pavērojuši, cik ātri mainās bērnu emocijas? Tikko viņš vēl smējās pilnā balsī, taču tagad raud tā, ka trīc vai visa māja. Varbūt dažreiz tas ir tāpēc, ka mēs paši satraucamies?

Par emocijām runāt ne vienmēr ir viegli un patīkami, taču tās ir jāprot atpazīt un attiecīgās situācijās arī apvaldīt. Tāpēc šīs lietas bērniem jāmāca jau kopš mazotnes.

Piedalies konkursā un laimē LEGO DUPLO komplektu! 

Manas pirmās emocijas 10861

Palīdziet savam mazulim iemācīties atpazīt un saprast dažādas emocijas kopā ar šiem košajiem, saliekamajiem tēliem no LEGO® DUPLO® klučiem, kas īpaši radīti, lai būtu interesanti un droši mazajām rociņām. Pagrieziet divpusējos sejas klucīšus, lai izpētītu dažādas grimases, bet no divpusējiem stāstu klucīšiem radiet savu pasaku par noskaņojumiem un jūtām. Rotaļājoties ar šiem krāsainajiem klucīšiem, stundas paskries nemanot, turklāt attīstīsies bērna valodas prasmes. 

Pastāstiet par sava mazuļa pirmajām spilgtajām emocijām!

Kā LEGO® DUPLO® emociju klucīši palīdzēs jūsu ģimenē izprast un apgūt dažādas emocijas?

Laimētāju noskaidrosim 18.septembrī

zane_zanīte zane_zanīte 12. Sep 2018, 08:35

Man jau šķiet, ka mazi bērni emocijas izrāda daudz spilgtāk kā pieaugušie. Mazliet pakutini - un māja jau pielieta smiekliem un spiegšanu.
Pirmās emocijas, kas parādījās bija izbrīns un pētīšana. Tas bija tad, kad mazā sāka iepazīt pasauli pieskaroties lietām. Tad sekoja prieks un smaids. Un tad jau emocijas sāka rasties arvien vairāk.
Bet šobrīd pašas spilgtākās emocijas ir tad, kad mazā ierauga kaķi. Pat kaimiņi smaida, jo tas esot tik mīlīgi. Ieraugot minku atskan spalgs spiedziens, kam seko nevaldāmi smiekli un bļaušana "dau, dau" (kas ir ņau, ņau). Un tā ir katru reizi, kad tiek pamanīts kāds kaķis.

filologe filologe 11. Sep 2018, 20:40

Katru dienu mēs kopā piedzīvojam jaunas emocijas. Tā kā meitiņai ir tikai 11 mēneši, tad katras jaunas lietas ieraudzīšana un iepazīšana sagādā patiesu prieku. Vislielākās emocijas meitiņai sagādā dzīvnieki, tos ieraugot, viņa no sajūsmas dreb un skaļā balsī sauc "ai ai ai". Tas patiesais prieks ir tik mīļš, ka mums vecākiem no sejām neizzūd smaids. Tāpāt lielu prieku meitiņai sagādā jaunas rotaļlietas, tostarp virtuvē atrastās koka karotes, mammas jaunais maks utt., tad spēlēties ar tām var stundām bez apstājas. Mums mājās vēl nav neviens no Lego produktiem, līdz ar to meitiņai būtu patiess prieks iepazīties ar plašo Lego rotaļlietu pasauli un iemācīties daudz ko jaunu😀

Anettte_G Anettte_G 11. Sep 2018, 19:59

Mūsu ģimenē vislielākos smieklus sagādā dēliņa emocijas, kad jautājam: "Vai dārziņā audzinātāju klausīji?". Dēliņš viltīgi pasmīn, rādot savas vaigu bedrītes un krata pirkstu rādot "nu nu".