Kam jābūt ģimenes aptieciņā

Kam jābūt ģimenes aptieciņā

27. Nov 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pret dažādām, rudenim raksturīgām kaitēm, tostarp, elpceļu iekaisumiem, prātīgi būtu nodrošināties laikus. Ko tad likt savas ģimenes aptieciņā? Uzzini, kādus medikamentus un tautas līdzekļus iesaka pediatre Anna Birka! 

Rudens sezonā, tavas ģimenes aptieciņā vajadzētu būt:

  • Polivitamīniem, kurus šajā sezonā būtu ieteicam lietot.
  • Zivju eļļai.
  • C vitamīnam – smiltsērkšķiem, dzērvenēm un citiem dabīgajiem C vitamīna avotiem.
  • Zāļu tējām – kumelītēm, liepziediem, avenēm 
  • Kādam medikamentam pret paaugstinātu temperatūru. Tomēr tos jālieto vai nu tad, ja bērns jūtas ļoti slikti un ir saguris, vai arī gadījumā, ja ķermeņa temperatūra ir vairāk kā 38,5 grādi.
  • Kādām sūkājamajām kakla tabletēm. Tās nomierinās sāpošu kaklu, noņems klepus refleksu, bet, ja ir sausa gļotāda, to no sausuma atbrīvos.
  • Vēl ģimenes aptieciņā vajadzētu būt arī deguna dobuma skalojamajam jūras ūdenim. Degunu skalošana ar jūras ūdeni iztīrīs un atbrīvos elpceļus un mitrinās deguna gļotādu. Jūras ūdeni ieteicams lietot arī telpās ar sausu gaisu. Jūras ūdens mitrinās sauso deguna gļotādu, atvieglos elpošanu un radīs tādu kā svaiguma sajūtu.

          Skalojot bērna deguntiņu ar jūras ūdeni, svarīgi to darīt pareizi, lai nesavainotu gļotādu. Tā kā tā ir labi apasiņota, tad, ja lietojot jūras ūdeni, to satraumēsi, uzreiz veidosies tūska. Jūras ūdeni jālieto saudzīgi!

16. Jan 2017, 03:21

Finansejums piedavajums privata
Tu esi uznemejs, privats investors, vai labak personai, kam nepieciešama atra finansejumam, nemot vera situaciju. Mes esam sadarbiba, kas piedava finansejumu ar likmi 3%

laika posma maksimali 40 gadiem. Mes ludzam jus sazinaties ar mums, un jus pievelciet apmierinats. e-pasts: allessandromanca@gmail.com