Kādus izmeklējumus MFD Veselības grupa piedāvās veikt Māmiņu Kongresa laikā?

Kādus izmeklējumus MFD Veselības grupa piedāvās veikt Māmiņu Kongresa laikā?

11. Nov 2019, 00:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kongress 23.novembrī būs veltīts ģimenes veselībai- psiholoģiskai, fiziskajai, emocionālai. Būs iespēja ne tikai klausīties vērtīgas lekcijas, bet arī pašiem izmeklēt veselību gan sev, gan saviem mīļajiem! Ieskaties, kādus MFD Veselības Grupa pakalpojumus varēsi izmantot vienuviet Semarah Hotel Lielupe!

Konferenču zāle "Dubulti"

Bezmaksas konsultācijas

  • Zobārsta konsultācija 

Zobārsta konsultācija par bērnu mutes dobuma higiēnu, zobu veselību un pareizu kopšanu, kā arī vecumam atbilstošu zobu birstītes izvēli un tīrīšanas tehniku.

  • Ginekologa konsultācija    

Ginekologa konsultācija par jautājumiem, ar ko saskaras grūtnieces bērniņa gaidīšanas laikā un jaunās māmiņas pēc dzemdībām.

  • Acu iekšējā spiediena un redzes skrīninga mērījumu noteikšana     

Latvijas Amerikas acu centra (LAAC) speciālisti veiks bezmaksas acu iekšējā spiediena mērījumu, kas nosaka balansu starp acs iekšējā šķidruma produkciju un atteci. Nepietiekama šķidruma attece ir viena no galvenajām glaukomas pazīmēm. Būs iespēja veikt arī redzes skrīninga mērījumus (autorefraktokeratometrija), nosakot staru laušanu acs optiskajā sistēmā (pacienta redzes "plusus" un "mīnusus").  

  • Pārbaudi sevi...Check up!     

Pieredzējuša terapeita konsultācija par dažādu slimību riska faktoriem un to savlaicīgu novēršanu.

  • Pediatra konsultācija    

Pediatrs konsultēs par ēdināšanu ar krūti, par papildus uztura ieviešanu, kā rīkoties bērna febrilas temperatūras, klepus gadījumā, kā arī citos jautājumos.

  • Infektologa konsultācija    

Infektologa konsultācija par pieaugušo vakcināciju, vakcīnregulējamām slimībām, akūtām infekciju saslimšanām, preventīviem pasākumiem. Bērnu vakcinācija atbilstoši vakcinācijas kalendāram. Grūtnieču vakcinācija.

Zāle  "Ķemeri"    apraksts:

Konsultācijas un izmeklējumi ar nelielu līdzmaksājumu

  • Podologa konsultācija    

Podologs konsultēs grūtnieces un jaunās māmiņas par pareizu nagu kopšanu.  

  • Ekspress masāža grūtniecēm un jaunām māmiņām     

Procedūras laikā tiks pielietoti klasiskās masāžas paņēmieni. Masāža grūtniecēm un jaunajām māmiņām palīdzēs atslābināt muskuļus un mazinās spriedzi. 

  • 3D/4D grūtnieču ekspress diagnostika     

3D/4D grūtnieču ekspress diagnostika- Vēlaties ieraudzīt savu mazuli vēl pirms dzemdībām? Ārsts pārliecināsies par mazuļa attīstību un sniegs iespēju redzēt gaidāmo mazuli 3D attēlā un 4D reālā laikā! Ieteicamais izmeklējuma laiks- no 24. līdz 32.grūtniecības nedēļai. 

  • Ultrasonogrāfijas izmeklējums vēdera dobumam/vai vairodziedzerim  (ar aprakstu)     

Ultrasonogrāfija ir vizuālās diagnostikas izmeklējums, tam izmanto ultraskaņu – augstas frekvences skaņu viļņus. Vēdera dobuma  USG izmeklējums sniedz informatīvu ainu par vēdera orgānu izmēru, formu, stāvokli un darbību. Ar tā palīdzību izmeklē aknas, žultspūsli un žults ceļus, nieres, aizkuņģa dziedzeri, liesu un urīnpūsli. Ar USG izmeklējumu vairogdziedzerim ir iespējams izvērtēt vairogdziedzera  izmēru, tilpumu, formu, tā struktūru un apasiņošanu. Iespējams diagnosticēt vairogdziedzera palielinājumu, mezglus, hronisku vai akūtu iekaisumu un dažādus veidojumus. 

  • Dermatologa ekspress konsultācija       

Dermatologs sniegs konsultāciju par pārbaudīs dažādus ādas veidojumus un dzimumzīmes ar dermaskopu. Dermaskopiju ieteicams veikt ikvienam vienu reizi gadā, lai samazinātu risku, ka varētu attīstīties ļaundabīgi veidojumi. Ja redzamas dzimumzīmes krāsas vai formas izmaiņas, dermatologa vizīte ir obligāta. Ādas vēzis Latvijā ir izplatītākā vēža forma un saslimstība ar to katru gadu aug, tāpēc nevajadzētu ignorēt aizdomas un simptomus.

  • Uztura speciālista ekspress konsultācija    

Uztura speciālists sniegs konsultāciju par veselīga uztura ieteikumiem sievietei, gatavojoties bērniņa ieņemšanai, grūtniecības laikā, kā arī pēc bērniņa dzimšanas. Sniegs praktiskas rekomendācijas kā atgūt svaru pēc bērniņa dzimšanas, kā arī sniegs vērtīgus ieteikumus par uzturu jaunajiem vecākiem, palīdzot jaunajai māmiņai kļūt radošai virtuvē!

  • Spirogrāfija    

Spirogrāfija ir plaušu ārējās elpošanas pārbaude. Spirogrāfiju ieteicams veikt gan pieaugušajiem, gan bērniem. Šī metode palīdz noteikt plaušu tilpumu, gaisa plūsmas ātrumu elpceļos. Ar spirogrāfijas palīdzību var noteikt, vai plaušu tilpums ir pietiekams vai samazināts, kas var būt raksturīgi dažādām slimībām (sirds mazspēja, mugurkaula deformācijas, adipozitāte, intersticiālas plaušu slimības), kā arī noteikt, vai iespējamās elpas trūkuma iemesls nav bronhiālā astma. Īpaši svarīgi spirogrāfiju veikt smēķētājiem, lai laikus atklātu un ārstētu plaušu slimību HOPS, kas attīstās pusei no visiem smēķētājiem.

MEDICĪNISKIE PAKALPOJUMI MFD Mobilajos busos no 12.00-18.00:    

  • Ultrasonogrāfijas izmeklējums vēdera dobumam vai vairodziedzerim (ar aprakstu)    

Ultrasonogrāfija ir vizualās diagnostikas izmeklējums, tam izmanto ultraskaņu – augstas frekvences skaņu viļņus. Vēdera dobuma  USG izmeklējums sniedz informatīvu ainu par vēdera orgānu izmēru, formu, stāvokli un darbību. Ar tā palīdzību izmeklē aknas, žultspūsli un žults ceļus, nieres, aizkuņģa dziedzeri, liesu un urīnpūsli. Ar USG izmeklējumu vairogdziedzerim ir iespējams izvērtēt vairogdziedzera  izmēru, tilpumu, formu, tā struktūru un apasiņošanu. Iespējams diagnosticēt vairogdziedzera palielinājumu, mezglus, hronisku vai akūtu iekaisumu un dažādus veidojumus. 

  • Skrīninga ehokardiogrāfija (bez apraksta)    

Ehokardiogrāfija ir funkcionālās diagnostikas izmeklējums, kura laikā tiek izmantota ultraskaņa. Izmeklējuma laikā iespējams noteikt sirds kambaru un priekškambaru izmērus, saraušanās spēju, sirds sieniņu biezumu, rētu vai trombu esamību (piemēram, pēc infarkta) un izvērtēt sirds vārstuļu stāvokli un funkciju. 

  • 3D krūšu ultrasonogrāfija     

3D krūšu ultrasonogrāfija ir vizuālās diagnostikas izmeklējums, tam izmanto ultraskaņu – augstas frekvences skaņu viļņus. Izmeklējumu iesaka veikt grūtniecības laikā un bērna barošanas ar krūti laikā, jaunām sievietēm līdz 40 gadu vecumam, kā arī, lai precizētu mamogrammā redzamās krūšu dziedzeru audu izmaiņas, veidojumus u.c.

Pieraksts uz visiem izmeklējumiem pasākumā uz vietas 23.novembrī jau no paša rīta!

 

https://www.bezrindas.lv/lv/lielais-maminu-kongress-24-novembri/7075/41107