Kādu mācību krūzīti pirkt bērniņam, kuram jau ir gadiņš?

Kādu mācību krūzīti pirkt bērniņam, kuram jau ir gadiņš?

21. Jan 2018, 20:47 UlrikaP UlrikaP

Mūsu puika ir īsts krūts bērns. Un man pret to nav nekādu iebildumu, jo, dzirdot, kā citas mammas cīnās par to, lai viņām būtu pieniņš, vai arī klausoties, kā citas saka, ka zīdīšana viņām sagādā riebumu, man nekad nav bijušas problēmas ne ar piena daudzumu, ne arī attieksmi pret šo procesu.

Tagad mazajam, kurš patiesībā vairs nemaz nav tik maziņš, jo ir jau sasniedzis gada vecumu, uzradušies savdabīgi paradumi, kuru līdz šim nebija novēroti, un kuri, patiesībā, man nereti izraisa sabiedrībā un arī mājās diskomfortu.

Puika jebkurā brīdī, jebkurā vietā var pie manis pienākt un raut man nost drēbes, censties palīst zem blūzītes. Ja vēl tas notiktu tikai mājās, es to pārdzīvotu, bet, kad esam viesos, vai arī kādā publiskā vietā, kur visapkārt cilvēki, forši tas nav. Savukārt mājās dēls varētu teju ik pēc 10 minūtēm zīst pienu. Ko tas nozīmē? Viņš pazīž pāris malkus, aiziet savās gaitās, pēc mirkļa ir atpakaļ un atkal grib pazīst. Ja neļauju vai esmu aizpogājusi blūzi, manas drēbes tiek rautas nost, sākas histērija. Ja godīgi, tad ir milzīgs diskomforts, jo tas nozīmē, ka mājās man visu laiku ir jāsēž ar vaļēju krūšturi.

Lieki teikt, ka ar vecāko meitu šādu problēmu nebija – paēda, devās savās gaitās.

Ar vīru spriedām, ka jāsāk biežāk dēlam piedāvāt padzerties ūdeni, tādējādi cenšoties aizvietot rotaļas ar manu krūšu zīšanu. Iepriekš esmu pirkusi dažādas apmācību krūzītes, bet savējo neatradām – vienai ūdens gāzās ārā, citai nevarēja to atkal dabūt ārā, vēl kāda šķita neērta, bet vēl kāda nepatika puikam dēļ silikona uzgaļa. Tagad mums mājās ir NUK krūzīte, kurai nav izteikta snīpīša, bet vāciņā ir caurumiņš, taču, lai dabūtu no tās ārā ūdeni, pat mums, pieaugušajiem, ir jāzīž ar baigo spēku. Savukārt, izņemot gumijas blīvīti, ūdens gāžas ārā straumēm. No vienas galējības otrā.

Tāpēc esmu apņēmības pilna rīt doties uz veikalu un iegādāties jaunu krūzīti. Taču – kādu? Būšu bezgala pateicīga jums par ieteikumiem, izvēloties krūzīti bērniņam, kurš vairs nav pavisam mazs bēbis, bet jau ir pārsniedzis gadiņa robežu. No parastās krūzītes dzert vēl tā īsti mazajam neizdodas.

Mar_Mar Mar_Mar 22. Jan 2018, 16:20

Nuk krūzīte, nopērkamā arī Rimi - ūdens nelija laukā, ja mana mazā pudeli kaut kur nometa.
Mans Mazais žurnālā vienu mēnesi tieši bija raksts par dažādām mācību krūzītem, kuras izmēģināja vairākas mammas un tieši par Nuk bija pozitīvais, ka nelīst laukā, pēc tā arī vadījos un vīlusies neesmu.
Vienīgi mazā snīpīti sagrauza un neesmu pārliecināta vai var tikai snīpi nopirkt jaunu, par silikonu, tad derētu painteresēties vai snīpītis pieejams, lai pēc laika nav jāpērk jauna krūze atkal.

UlrikaP UlrikaP 21. Jan 2018, 22:31 PirmoreizMamma

Super, paldies par ieteikumu! Par Ķekavas ūdeni bērniem pat nezināju. Rīt lūkošu pēc šīs pudeles veikalā.

21. Jan 2018, 22:24 PirmoreizMamma

Turpinājums..

21. Jan 2018, 22:14 UlrikaP

Tikai Ķekavas ūdenim ir bērnu korķis, kuru apgāžot neizlīst! Es gan esmu pāris korķus vnk saglabājusi un sametuši pa kabatām, ja kādreiz ūdens pudele aizmirsusies līdzi tad varu nopirkt jebkādu ūdeni jn uzlikt šo korķi!
Es savam dēlam( kurš arī ir krūts mīļotājs, Laigan, ne tik liels, jo no 6 mēnešu vecuma palēnām ņēmu krūti nost un piedāvāju pieaugušo ēdienu , kà arī papildus ūdeni) devu sākotnēji dzert no šādas pašas tommy tippee krūzītes, taču man nepatika ka ļoti ātri sasmirdeja, jo pašu galiņu nebija ērti izmazgāt! Tad pārgāju uz jau pieminēto salmiņkrūzīti, jo arī mans bērns nekad nav atzinis knupīti, lidz ar to arī no pudelītēs ar knupīti nekad nav dzēris! No salmiņkrūzīti es arī nekā nelīst āra, jn vāciņš ir pagriežas, bērnam ļoti ērti
Šobrīd ikdienā izmantojam salmiņkrūzīti un Ķekavas bērnu ūdens pudelīti

Elionore Elionore 21. Jan 2018, 22:01

http://1shop.lv/files/products/175x324/canpol-babies-kruzite-ar-salminu--4112.jpg Mums mājās šāda. Pirku Maximā, apgāžoties neizlīst 😉

UlrikaP UlrikaP 21. Jan 2018, 21:57 Elionore

Gribētos kādu variantu, kad apgāzts otrādi nelīst ārā, jo puika man fiksais - paķer, aizskrien, visu vajag pakratīt, apgāzt, paspaidīt. Taču liels paldies par ieteikumiem. Biju apsvērusi nopirkt vienkārši ūdens pudelīti ar sporta korķi, piemēram, Mangaļu.

Elionore Elionore 21. Jan 2018, 21:45 UlrikaP

Varbūt vienkārši krūzīti ar salmiņu? Meitai ceļojumos patīk dzer no tādas - tai ir vāciņš, kurā caurumiņš salmiņam. Bērns var pats turēt un dzert. Vai varbūt pamēģināt kartona krūzi ar vāciņu - tādas, kā kafijām.

UlrikaP UlrikaP 21. Jan 2018, 21:40 Elionore

Ja viss būtu tik vienkārši... Snīpīškrūzes ir izmēģinātas dažādas, arī ūdens ir piedāvāts, taču līdz šim tas īpaši netika akceptēts. Tāpēc ar varu mīļš nekļūsi un ūdeni bērnam ar varu mutē neieliesi. Taču tagad ir radusies interese par ūdentiņa dzeršanu. Arī mums mājās ir Muki nopērkamā ūdens krūze, taču no tās puika vēl neprot padzerties tā, lai viss ūdens nebūtu uz grīdas, jo krūze tiek saldēta, apgriezta un...turpinājumu vari iedomāties pati.

Elionore Elionore 21. Jan 2018, 21:11 Elionore

P.S. Meitai 1 gads un 3 mēn.

Elionore Elionore 21. Jan 2018, 21:09

Negribu izklausīties nosodoša, bet esmu ārkārtīgi pārsteigta, ka gadu vecam bērnam nav visu laiku pieejams ūdens, ko padzerties. Arī mana meita ir "krūts" bērns, bet ūdens ir pieejams jau... nu, no pavisam maz mēnešiem. Iesaku neķēpaties ar snīpīškrūzēm (vai atstāt tās izejamiem gadījumiem) un ļaut bērnam mācīties dzert no normālas krūzes. Var iegādāties mazāku - manai meitai kā pirmā bija maza plastmasas krūzīte ar rokturiem abās pusēs un nedaudz ieslīpu maliņu. Protams, joprojām šad un tad aplejās, bet kopumā no parastas krūzes dzer jau sen.