Kabaču ligzdiņas

Kabaču ligzdiņas

08. Aug 2016, 10:34 inleila inleila

Kad ir kabaču laiks, bieži gatavojam dažādus  ēdienus no kabačiem. Šoreiz ar dēlu pagatavojām pildītos kabačus ar malto gaļu. Dēls nosauca šo ēdienu par kabaču ligzdiņām, jo izgreba ar karoti caurumiņus un sanāca kā ligzdiņas.:)

Sastāvdaļās: 1 liels kabacis

600 g maltās gaļas

50 g vārītu rīsu

1 sīpols

1 burkāns

 1 liela ķiploka daiviņa (var vairāk, ja grib asāku ēdienu)

sāls, pipari, kaltētas dilles

20160808102534-67602.jpg

Kabaci notīra un sagriež biezās šķēlēs

20160808102619-76043.jpg

Izgreb ar karoti viduci (sēkliņas un mīkstumu) bet lai nebūtu liels caurums. Mums ērtāk bija ar saldējuma karoti.

20160808102749-71171.jpg

Sarīvējam burkānu

20160808102809-97444.jpg

Liekam burkānu klāt pie maltās gaļas, un arī vārītos rīsus, sakāpātu sīpolu, ķiploku, garšvielas

20160808102839-55350.jpg

Kabaču ligzdiņas liekam cepamformā (izmantojām stikla ar vāku)

20160808103037-30324.jpg

un pildam iekšā ar masu

20160808103139-96748.jpg

Pielejam līdz pusei ar ūdeni, kurā pievienojām 3 ēdk. tomātu pastas un garšvielas.

20160808103255-86336.jpg

Cepam 200 grādos 45-50 minūtes

Un garšīgas pusdienas ir gatavas!

20160808103411-83694.jpg