Kā sagatavoties otrā mazuļa ienākšanai ģimenē

01. Dec 2017, 11:29 kristianna20 kristianna20

Sveikas, māmiņas! Nu mums arī pienācis laimīgais brīdis - maijā mums pievienosies otrs mazulis. Tad pirmdzimtajam mīlulim būs 2,8 gadi. Uztraucos, kā viņš reaģēs, kad mazais piedzims, jo vispār mans mazais ir greizsirdīgs. Mamma pieder tikai viņam, un, kad tētis tikai roku man virsū uzliek, bērns bļaudams nāk mūs šķirt ārā. Stāstu viņam, ka būs mazs bēbītis drīz, bet kamēr vēders nav redzams, šķiet, ka nav jēgas. Varbūt kad bērns sāks runāt, būs vieglāk (viņš runā savā valodā un visu, ko vajag, parāda). 

Otra lieta, par ko domāju - mazais piedzims maija beigās. Ja nebūtu pieteicies mazais, tad pirmais bērns vasarā neietu dārziņā (kur viņam nepatīk), bet tagad nezinu, kā labāk darīt - varbūt tad bērns labāk gribēs būt dārziņā (jūnijā, jūlijā), kur viss pazīstams, nevis mājās, kur ikdienu mainīs jaundzimušais.

Kā jūsu pirmdzimtie reaģēja uz zīdaiņa ienākšanu ģimenē? Vai turpinājāt bērnu laist dārziņā vai arī kādu laiku atstājāt mājās, lai aprod ar mazo?

Hopeful_soul Hopeful_soul 01. Dec 2017, 12:57

Māsām 5 gadu un 10 mēnešu starpība. Jaunākā piedzima janvārī, vecākā, protams, turpināja iet dārziņā. Sākums, godīgi sakot, bija grūts. Bēbi ignorēja, bet bija dusmīga uz mani un nedēļas nogalēs uzvedās vienkārši briesmīgi, lai pievērstu sev uzmanību. Greizsirdīga ir joprojām, vairāk cenšas "lipt" pie manis un mazo vienmēr uzrunā pilnā vārdā, tā parādot distanci (Mazajai ir divi vārdi, ikdienā lietojam vienu, bet lielā meita abus).