Kā ceļot ar dvīnīšiem?

Kā ceļot ar dvīnīšiem?

14. Sep 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Brauciens ar dvīņiem  - rēķinies ar sliktāko

Nav vērts domāt, ka visu vislabāk apskatīt, uzzināt uz vietas - stacijā, lidostā, autoostā vai uz kuģa. Aizmirstiet par to. Jūs neatradīsiet tur visu, kas jums nepieciešams. Vispirms, ceļojot ar dviņiem ir jārēķinās ar sliktāko scenāriju. Tad jums atliks tikai patīkami nobrīnīties par to, ka viss tomēr nav nemaz tik slikti.

Ņem līdzi ratus!

Ņem līdzi viegli saliekamus ratiņus. Gadījumam, ja tev jāgaida ilgi savs reiss vai kuģa atiešanas laiks, tādi ratiņi var kalpot gan kā gultiņa, gan kā barošanas krēsliņš, tajā ērti ir gan sēdēt, gan gulēt, gan parotaļāties. Turklāt, vislabāk, ka bērni atrodas nevis vienā kulbiņā vai sporta nodalījumā, bet gan - katrs savā, tad varēsi individuāli pievērsties katram no viņiem, un - bērni nejutīsies kā saspiesti.

Saki NĒ neveselīgai pārtikai!

Paņem līdzi somu, kurā ir ļoti daudz nodalījumu, lai nebūtu tā pastāvīgi jāizkrata, kad bērni jau simto reizi lūgs dabūt kaut ko konkrētu no somas. Katrā kabatiņā var ielikt kaut ko uzkošamu, kas noderēs gan uz kuģa, gan lidostā, gan arī - stacijā. Paņem līdzi ko veselīgu - rozīnes, burkānu stienīšus, sausiņus, rīsu galetes.

Svarīgs katrs sīkums

Neaizmirsti paņemt baterijas fotoaparātam, lādētāju telefonam utt. Atceries arī par bērnu rācijām, lai nebūtu ik pēc 10 minūtēm jādodas pie istabas, kur guļ bērni, noklausīties, kā tad viņiem tur iet. 

Paņem līdzi arī mitrās salvetes, kas noderēs gan mašīnā, gan jebkurā citā pārvietošanās līdzeklī. Būs, ar ko mazulim notīrīt rokas, mutīti.

Bagāža būs - tas ir neizbēgami

Ceļojot ar dvīnīšiem vienmēr jārēķinās, ka bagāžas būs vairāk, līdzi jāņem pudelītes, maiņas apģērbs, autiņbiksītes, mākslīgā piena maisījums, ja mazulis netiek ēdināts ar krūti un daudz kas cits. Tāpat noderēs arī kāds bērnu pretiekaisuma krēms. Ideāli universāls, piemēram, kā Panthenol Altermed vai Bepanthen.

Ja plānojat lidot, mašīnu atstājiet pēc iespējas tuvāk lidmašīnai, respektīvi - vajadzīgajam terminālam. Galu galā jums ar 2 bērniem rokās un vēl ar bagāžu, jānokļūst līdz lidostas ēkas ieejai. Vēl, svarīgi, ja lidojat - uzziniet iepriekš, vai aviokompānija savā piedāvājumā iekļāvusi mazuļu ratu kulbas, kurās bērni drīkst gulēt lidojuma laikā, ja tādas netiek piedāvātas, jautājiet par iespēju salonā ienest savas.

Secinājumi

  • Ja jums ir iespēja, lidojiet ar regulāru reisu, nevis čarterreisu. Piemēram, ja mazulim jāmaina autiņbiksītes lidojuma  laikā, un sapratīsiet, ka soma ar bērnam nepieciešamajiem piederumiem ir bagāžā, regulāros reisos mazuļiem nepieciešamo iespējams stjuarte palīdzēs atrast turpat.
  • Maiņas apģērbs noderēs kā uz kuģa, tā lidmašīnā.
  • Pirms došanās ceļā, nogrieziet mazuļiem nagus, lai nebūtu par tādiem sīkumiem jādomā ceļojumā, turklāt, ja lidojat un mazulis jums sēž klēpī, viņš var jūs nejauši saskrāpēt lidojuma laikā.
  • Ja vien kuģis vai lidmašīna nav paredzējis kādu veļas žāvēšanas vietu, ņemiet līdzi veļas šņorīti, ko varat izvilkt, piemēram, kajītē. Galu galā, atpūtas laikā mazuļu netīro drēbju skaits nesamazināsies. Un gadīsies nosmērēties tā, ka mazgāšana būs neatliekama.

Māmiņu Klubs