Izmantot Rīgas sociālā dienesta pakalpojumus ģimenēm ar bērniem būs vieglāk

28. Feb 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Trešdien, 27.februārī Maminklub.lv interneta tiešraidē tika runāts par to, uz kādu palīdzību vecāki, kas nokļuvuši krīzes situācijā, var cerēt, saņemot šo palīdzību no galvaspilsētas pašvaldības.

Vairums ir pārliecināti, ka vispirms noteikti jādodas uz kādu no Rīgas Sociālā dienesta nodaļām, kurā jāstāv garā rindā, pēc tam nepieciešama kaudze dokumentu un tikai tad var vispār uz kādu atbalstu cerēt. 

Kā paskaidroja Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Inese Švekle, pirmais, kas ir jādara ir jāzvana uz departamenta bezmaksas tālruni 80005055, jāizstāsta savs stāsts un jāuzzina, uz ko varat cerēt, ar ko varat rēķināties, kā arī, kurp jums būs jādodas. Tas nozīmē, ka jums nebūs jātērē veltīgi laiks, jūs saņemsiet ļoti precīzu padomu par to, kā rīkoties tālāk. Izmantojiet šo iespēju!

Cik reāli ir tas, ka starp Rīgas sociālā dienesta kabinetiem parādīsies speciāli kabineti ģimeņu pieņemšanai? Vecāki gribētu, lai viņiem ar bērniem nebūtu jāstāv rindā, jo tas nav visai viegli, bet ko darīt situācijā, kad bērnus nav, kam uzticēt pieskatīšanai? Lūk, te arī ir radies piedāvājums izveidot speciālu ģimeņu pieņemšanas kārtību, kā arī atsevišķu tālruni ģimenēm ar bērniem. 

Šī iecere patiesi tiks arī īstenota, tā Māmiņu Klubam pastāstīja Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Inese Švekle: "Jau šodien no rīta es sasaucu sapulci šajā sakarā. Man ļoti iepatikās šis piedāvājums. Un šopavasar, kā mums apsolīja Cociālā dienesta direktors, iecere arī tiks īstenota. Un par to paziņosim arī jums, kā arī  - ceram uz ciešu sadarbību, jo ģimene un bērni ir galvenā prioritāte, ne tikai Rīgā, bet arī visā pasaulē".

PIERAKSTIET TELEFONU!!!

Par sociālajiem pakalpojumiem un pabalstiem Rīgā

iespējams uzzināt, zvanot uz

Rīgas domes Labklājības departamenta

BEZMAKSAS tālruni

80005055

VAIRĀK INFORMĀCIJAS

www.ld.riga.lv


Skaties ONLINE TV krievu valodā par to,kur meklēt palidzību krīzes situācijās!

mamma27 mamma27 28. Feb 2013, 08:08

Jā,tas ir ļoti labi. Jo arī man tikai tā iemesla dēļ, ka nezinu uz kuru īsti dienesu iet,kam ko prasīt un vēl ar bērnu sēdēt tās stundas ,atsit visu vēlmi kaut kur griezties un uzzināt par to kas pienākas.