Iziešana no mājas ar super aktīvu bērnu...murgs, ne atpūta.

10. May 2015, 18:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādu laiciņu neesmu neko rakstījusi. Laiks skrien vēja spārniem, un darbiņu ir daudz.

Šodien ir māmiņ diena, un mēs izdomājām pasēdēt (tagad smiekli nāk par šo vārdu) kafejnīcā. Ja godīgi, tad vieglāk bija nekur nebraukt, jo kāds murgs un ķēpa ar to visu...meita mēģina līst uz galda, tad zem galda, pati ar dakšu grib ēst, tādejādi izgāžot gandrīz visu uz galda. Un tad vēl ķer aiz rokas, jāiet staigāt būs. Tā nu ātri visu sarijām ar vīru un prom. Neesmu jau vīlusies, bet tomēr esmu noilgojusies tā vienkārši mierīgi pasēdēt kaut kur, paēst nesteidzīgi, nedalot savu šķīvi uz divi vai vienlaikus nebarojot un nepieskatot.

Manai princesei 1,6g. Jautājums mammām ar pieredzi-kas būs tālāk, kad bērns būs vecāks tieši sabiedrisku pasākumu ziņā? Jāiemin, ka topā jau tagad ir nokrišana un grīdas un kliegšana, ja kaut ko neiegūst vai neejam uz noskatīto mērķi. Liekas, ka reizēm esam izlaiduši, nezinu. Varbūt nejēdzu neko no bērniem un ne tā audzinu.

kintijad kintijad 14. May 2015, 18:02

Ojjj, kaa es Tevi saprotu! 😃 Burtiski shajas dienas bija doma uzrakstit par sho pashu temu. 😉 Manam delam ir 1,3 g un pedejas nedelas laika ir sacis tasit sis kliegsanas un krisanas zemee kad kaut ko nedabu vai netiek kur grib. Pat vakar pakeru vinu uz rokam un atri aizgaju no parkaa esosha bernu laukuma, jo bija loti liels kauns par mana berna uzvedibu. Es aizradu vinam un nav ta ka lauju visu , bet sis nenem galva ne mani, ne viiru. 🤔 Es nezinu ko darit un ar sausmam domaju kas bus talak.
Un par to shkivja dalisanu 😃 .... Tu itka manas domas butu sava raksta izteikusi. 😉

princesemince princesemince 11. May 2015, 10:50 evitab

Manā abu bērnu pieredzē ir stipri līdzīgi, kad ar vienu sabiedrībā nu nepakam neiešu, jo saprotu, ka apmēram pirmajās 2-5 minūtēs šo soli nosacīti nožēlošu, kamēr ar otru bērnu varu da jebkur iet un zinu, ka pat spēšu baudīt vietu un notikumus, kur atrodos 😀 Cik bērnu - tik pieredzes 😉

princesemince princesemince 11. May 2015, 10:49 u

Nu tas jau pats par sevi 😃 Bet kustīgums ap to laiku samazinās 😃 😃 😃

princesemince princesemince 11. May 2015, 09:57

Ap skolas vecumu būs OK.

princesemince princesemince 11. May 2015, 09:57

Ap skolas vecumu būs OK.

11. May 2015, 02:25 madra

Nav jau labi tā teikt, bet šodien man vīram izspruka, ka visiem bērni kā bērni, sēž, ēd, mums tik tāds mežonēns, lien uz galda utt. Laikam tiešām ir divas kategorijas-mierīgie un aktīvisti (tas tā humoram).😃

11. May 2015, 02:21 penzaylaura

Mēs jau no zīdaiņa vecuma gājām, tikai tad sēdēja ratos, nestaigāja. Tagad kādu laiciņu pa mājām bijām.

zacc zacc 10. May 2015, 19:25

Sākot no 3 gadu vecuma, ar bērniem ir daaaaudz vieglāk sarunāt lietas. Normāla vecumposma īpatnība.

10. May 2015, 18:44

Mierīgi un nesteidzīgi paēst laikam varēs tad, kad bērns paliks mājās vai pēc gadiem padsmit 😀 Mana pieredze 1.kārt, ejam regulāri un no agra vecuma, bērns pierod, laicīgi saprot kā jāuzvedas. 2.kārt, bērniem draudzīgu kafē vajag, man svarīgi barošanas krēsliņš, "ņemšanās pa klēpi" padara trakus visus. Rotaļu stūrītis ļoti atvieglo situāciju un ja vēl animators, tad vispār super. Tāpat jaizvērtē konkrētās vietas drošība, lai bērnam visu laiku kautkas nav jāaizliedz(trepes,kamīni,tuvu ielai), lai jau staigā, ņemas, veļas. Cik saprotu, esi rīdziniece un pat galvaspilsētā tādu vietu nav daudz. Bet iet vajag, jo darot jau tikai mācās un vajag to mazo cilvēku saprast, garlaicīgi taču.

cecii cecii 10. May 2015, 18:36

Uzminēji, bet es labvēlīgi smaidu, nevis smīnu.
Vienkārši laicīgi jau sāc nospraust bērnam robežas, lai nav visatļautība, pusotrā gadā jau bērns visu saprot.
Mēs bieži ar visiem 3 bērniem ēdam ārpus mājas (1 g, 2 g, 4 g.), ir gadījies, ka personāls vai apkārtējie aizrāda vai ir ar kaut ko nemierā. Esam no tiem vecākiem, kas nekladzina visu laiku NĒ, nedrīkst utt. Tā vietā izvedam audzināšanas pasākumus jau mājās.
Bet mēs ar vīru jau sen esam pieraduši, ka tāds pilnīgs miers nebūs vēl turpmākos daudzus gadus.

10. May 2015, 18:21

Noteikti daudzbērnu māmiņas tagad iesmīn par šito manu naivo blogu🤣