Iesnu plūdi mūsu mājās

Iesnu plūdi mūsu mājās

20. Oct 2017, 09:08 FejuFeja FejuFeja

Jā, beidzot tas briesmīgais bubulis, kuru sauc par iesnām, ir ticis arī līdz mazajai Fejiņai. Jāteic, ka šī ir pirmā saaukstēšanās šī gandrīz gada laikā, tāpēc būtu grēks pukoties un sūdzēties.

Taču piekritīsiet, ka jebkurai mammai sāp sirds, redzot, kā viņa bērniņš mocās ar iesnām pilnu deguntiņu.

Nevaicājiet, kāda bija šī nakts! Jau vakars nesa niķus, tad nakts bija īsts pārbaudījums, jo mazulim deguntiņš pilns,  un nelīdz pat puņķīšu atsūkšana, jo jau nākamajā brīdī snīpis atkal ir pilns. Šķiet, ka vislielākās dusmas mazulim rada tas, ka tagad ir grūti paēst. Jo, ja piesūcas mammas piena kanniņām, paelpot nevar.

Šorīt Fejiņa cēlusies ar lielu brēcienu un neapmierinātību, jo pievienojusies arī neliela temperatūra. Tāpēc paredzu, ka šodiena paies ucinoties uz rokām. Un tas nekas, domāju, ka mammas mīlestība un glāsti ir vienas no labākajām zālēm šādās situācijās.

Kā tiksim galā ar iesnām? Primāri ārstēsimies ar mammas pienu tad, vajadzības gadījumā, pieslēdzot palīgos jūras ūdentiņu un citas iesnu ārstēšanai paredzētas zāles. Pret temperatūru? Pagaidām, kamēr tā nav sasniegusi, 38, neko... Lai mazulis pats izcīna savu pirmo lielo cīņu ar vīrusiem. Un, protams, blakus pa rokai visu laiku tā sauktais puņķu atsūcējs un lielā salvešu kaste.

Kādā vecumā Tavu mazuli noķēra pirmās iesnas?

ziemelbriedis ziemelbriedis 20. Oct 2017, 09:21

Man mazajai 4mēneši, ar pirmie puņķi saķerti. Vakar bijām pie ārsta ieteica ka sapilina pienu vai juras sāli, ta uzreiz ir jāsūc puņķi nost, citādi tik mazam var aiziet uz ausīm ( vēl esot vienados līmeņos).
pati esmu slaukusi ar puņķa pūslīti, gan ar trubiņu, īsts spiedu darbs mazais bļauj. Nesen atklāju, ka mazajam vislabāk patīk, kad nemanāmi ar muti pati izsūcu un uzreiz izspļauju. tad ar jokošanos un smiešanos to var izdarīt...