Hi,hi,hiii- VIDEO: smiekli spēj ārstēt!

21. Oct 2015, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Turpinoties labdarības akcijai “Smiekli ārstē”, kuras laikā tiek vākti līdzekļi klaunu terapijas projektam “Dr.Klauns”, dakteri klauni apmeklēja vienu no projekta atbalstītājiem, Latvijas vadošo piena pārstrādes uzņēmumu Food Union, lai atnestu smieklus un priekus Food Union darbiniekiem, kā arī uzzinātu kā top piena dzēriens “Rasēns”. 

“Bērni un vecāki, kuri nonākuši slimnīcā mūs jau pazīst un priecājās par dakteru klaunu atbalstu. Taču tie, kas nav saskārušies ar šādu pieredzi, par mums vēl nezin vai ir tikai dzirdējuši. Tādēļ mēs izmantojam katru iespēju ļaut piedzīvot dakteru klaunu dziedējošo prieku pēc iespējas plašākas cilvēku lokam. Pēc vizītes Food Union mūsu dakteri klauni ir ne vien zinošāki par gardajiem piena produktiem, bet šķiet ieguvuši veselus septiņus simtus jaunu draugu – Food Union darbinieku,” atklāj programmas „Dr.Klauns” vadītāja Marianna Milovska. 

Akcija “Smiekli ārstē!” norisinās no 16.septembra līdz 31.oktobrim. Tās mērķis ir uzlabot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Rīgā un reģionālo slimnīcu mazo pacientu atveseļošanos procesu, tos ikdienā iepriecinot un uzmundrinot ar dakteru klaunu vizītēm. Dakterus klaunus atbalstīt var ikviens interesents, veicot ziedojumu akcijas ziedojumu kastītēs „Narvesen” tirdzniecības vietās. Ziedojot eiro vai vairāk, dāvanā var saņemt Dr.Klauna sarkano degunu, ko akcijas organizētāji aicina pielaikot arī pašam.

Arī ikdienā ikviens var atbalstīt Dakterus Klaunus visvienkāršakajā no veidiem – dzerot pienu! Iegādājoties piena dzērienu "Rasēns" 1 eiro cents no pirkuma summas tiek novirzīts Dakteru Klaunu darbam.

Tāpat projektu var atbalstīt zvanot uz ziedojumu tālruni 90006086, vai veicot pārskaitījumu uz akcijas ziedojumu kontu. 

Dr.Klauns ir sabiedriska labdarības organizācija, kas Latvijā darbojas no 2012. gada. Organizācijas pārstāvji – profesionāli medicīnas klauni – dodas uz slimnīcām, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu kamēr tie uzturas slimnīcā. Programmas ietvaros tiek izmantotas dažādas tehnikas – triki, mūzika, fantāziju rosinoši stāsti un citi paņēmieni, lai bērns vieglāk pārdzīvotu ārstēšanās procesa izraisītās emocijas – bailes, vientulību, nomāktību.