Gatavojamies ziemai! 10 padomi aukstam laikam

Gatavojamies ziemai! 10 padomi aukstam laikam

08. Dec 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Temperatūra aiz loga liecina- laiks gatavoties kārtīgai, lai tā nepārsteidz nesagatavotus! 

Kad temperatūras stabiņš pazeminās, bērniem nepieciešamas īpašības rūpes par viņu siltumu, drošību un veselību. Mazi bērni daudz retāk pamana, ka viņiem ir auksts un diemžēl ātrāk arī zaudē ķermeņa siltumu nekā lielāki bērni vai pieaugušie, tāpēc bērna apģērba un apavu izvēlei, gatavojoties ziemai, vajadzētu pievērst īpašu vērību, tāpēc liberi.lv sagatavojis vērtīgus padomus, kā to paveikt!

Ģērb bērnu kārtās. Šis ir lielisks princips, kuru ir pavisam viegli ieviest. Šis princips varētu būt saistīts gan ar speciāliem kārtu apģērbiem, kur ražotājs iesaka kombinēt dažādus apģērbu gabalus savstarpēji, lai ar dotos ikdienas gaitās kā rudenī, tā ziemā. Ja šādu apģērbu nav, jāievēro princips- bērniem jāvelk par vienu kārtu vairāk nekā pieaugušajam.

Pārliecinies, cik drošs ir apģērbs.  Šalles, striķīši var radīt papildus risku drošībai, piemēram, par ciešu savelkot striķīšus, tāpēc pārliecinies, cik droši ir stiprinājumi un cik viegli vai grūti bērns spētu sev nodarīt pāri.

Iegādājies ķiveri.  Bērni ziemā slido, brauc ar ragaviņām, slēpo. Pat tad, ja bērns to nedara profesionāli, ķiverei vajadzētu būt galvā drošības apsvērumu dēļ.

Iemāci drošības pamatprincipus. Ziema ir īsts ziemas sportu aktivitāšu laiks, bet pirms mesties nebēdnīgos piedzīvojumos, vienmēr vērts iepriekš laikus izstāstīt vai atgādināt drošības pamatprincipu. Ticiet mums, brīdī,kad rotaļas būs augstākajā punktā, drošības pamatprincipi var piemirsties, tāpēc tos vērts atgādināt. 

Atgādini bērniem par šķidruma uzņemšanu. Ziemas apkures laikā telpās ir sauss gaiss, tādējādi bērni zaudē vairāk šķidruma. Pacienā bērnus ar siltiem dzērieniem vai veselīgu ziemas zupu. 

Pievērs uzmanību brīdinošiem signāliem. Bāla, zilgana, pelēcīga āda vai pūslīši uz pirkstiem, ausīm, deguna var būt apsaldējuma pazīmes, tāpēc ja pamanāt šīs pazīmes, nekavējoties dodieties telpās. Ķermeņa atdzišanas jeb hipotermijas pazīmes ir drebuļi, neskaidra runa un neierasta apātija. Ja pamanāt šādas pazīmes nekavējoties meklējiet mediķu palīdzību.

Lai droša ziema! 

 ZIEMAS KOLEKCIJA WWW.LIBERI.LV

20171114154252-90215.jpg