Fejiņas gulētiešanas ballītes

05. Mar 2019, 08:56 FejuFeja FejuFeja

Lai arī kā mēs censtos ieviest gulētiešanas rituālu, kas nozīmē vakara vannu, nomierināšanos, pasaciņu un dziesmiņu, katru vakaru atkārtojas viens un tas pats. Pilnīgi katru vakaru, lai arī cik ļoti Fejiņa būtu nogurusi.

Šķiet, ka brīdī, kad viņa sasniedz savu gultiņu, viņā parādās maģisks enerģijas pieplūdums, jo sākas lēkāšana pa gultu, dejošana, dauzīšanās. Kamēr brālis jau sen aizmidzis un redz vismaz piekto sapnīti, Fejiņa tikai turpina ballēties. Redzot, ka ne tētis, ne mamma viņas aktivitātēs neiesaistās un viņa negūst atbalstu, Fejiņa uzdzied pilnā balsī "Baby shark do-doo-doo...", kuru iemacījusies no Pieciem Rītiem, un dzied un dzied.

Nelīdz ne dusmošanās, ne cenšanās pierunāt beidzot gulēt. Viņa tikai dungo savu dziesmiņu un saka, ka jādejo. Netraucē ne izslēgtas gaismas, ne apziņa, ka citi jau guļ.

Kad palieku pavisam dusmīga un saku, ka ir jāguļ, sākas nākamais posmiņš. Fejiņa apguļas, paziņo, ka viņu vajag apsegt un vajag dziesmiņu. Kad viņai tiek gan viens, gan otrs un es pati esmu jau iekārtojusies savā gultā, mazā dāma nospārda segu un pilnā balsī kliedz, ka viņu vajag apsegt. Bonusā seko kliedzieni, ka vajag padzerties, vajag padot mantiņu. Kad esmu atradusi un padevusi kāroto mīksto mantu un tieku līdz savai gultai, Fejiņa savu duksi, kaķi, lāci vai citu zvēru, kas nu konkrētajā vakarā paredzēts kā čučammanta, paziņo, ka nevajag to gan, un aizmet labi tālu projām.

Un tad viss sākas no gala - sega nospārdīta un seko kliedziens, ka viņu vajag apsegt, kad esmu tikusi gulā, vajag padzerties, tad vajag padot mantu, tad atkal tā traucē.

Šādi mums ir 99% no visiem vakariem. Mazā Fejiņa izdomājusi, kā pagarināt brīdi līdz gulētiešanai. Tas nekas, ka mammai nāk miedziņš un viņa vēlētos pati atpūsties.

Kādi jums ir vakari? Vai arī jūsu mājās mazais uzrīko šādas "ballītes", kas mammu aizved līdz baltām pelītēm?

flower.of.hope flower.of.hope 06. Mar 2019, 18:48

Vēl viena metode bija sēdēt blakus, lai redz tikai profilu, bet neiesaistīties diskusijās... Un lēnām bīdīties aizvien tālāk. Tiešām ieteiktu pacīnīties un likt meitiņu gulēt pirms pašiem, lai vecākiem izdodas pabūt kopā bez sīčiem kaut vai katram darot savu... Un galvenais nepadoties, kad izdomāts, citādi paliks trakāk... Pirmie vakari būs grūti. Bet ja naktī dēls pamodās gāju gulēt blakus, man likās, ka viņam tā mīļuma pa dienu pietrūkst.

Smiekli esot labi pirms gulētiešanas😉

flower.of.hope flower.of.hope 06. Mar 2019, 18:41

Man ar lielo arī bija līdzīgi, gan vienmēr esmu likusi gulēt agri, jo diendusu neguļ... Bērnam vienkārši gribas uzmanību, īpaši, ja biju vairāk rājusies... Pētīja vai mamma mīl...

Esmu mēģinājusi dažādi, kad bija galīgi traki darījām sekojoši - pasaka un ar labu nakti, ja izlīda no gultas teicu laiks gulēt un ieliku atpakaļ, pēc tam vairs neteicu neko vienkārši liku gultā. Jo viņiem jau neko nevajag, tikai uzmanību.. Ignorēju visas prasības. Kad puika vēlāk vienkārši sāka palūgt, lai palieku.. apgūlos blakus, viņš man gulēja uz vienvietīgā matrača uz grīdas (gultā bija istabas dekors), reizēm pagaidīju līdz aizmieg, reizēm teicu vēl piecas minūtes un tad man kaut kas jāiet darīt.

Lai veicas atrast īsto pieeju!

mamma88 mamma88 06. Mar 2019, 17:26

Berns parbauda jusu robezas. Cik daudz var dancot pa galvu.