Dzīvot tagad un baudīt, kā bērni aug

Dzīvot tagad un baudīt, kā bērni aug

02. Sep 2017, 00:00 FejuFeja FejuFeja

"Ak, apstājies jel uz mirkli," man gribas uzsaukt laikam katru reizi, kad paskatos uz savu mazo Fejiņu.

Šķiet, ka vēl pavisam nesen es devos uz dzemdību namu, lai satiktu savu mazo kunkulīti, bet nu jau viņa ir kļuvusi tik patstāvīga. Un sakiet vēl, ka bērni neaug ātri!

Hop, jau 10.mēnesis tūliņ klāt. Tāpēc es cenšos grēkot mazāk un vairāk laika veltīt savai mazulītei, jo tik maza kā tagad, viņa vairs nebūs nekad, un kas to lai zina, vai mūsu ģimenē kādreiz būs arī trešais bērniņš.

Tāpēc es nolieku malā telefonu un datoru, un vienkārši ļaujos rāpot pa grīdu, lai kopīgi smietos, krāmētu un jauktu piramīdas, ripinātu bumbas un veltītu laiku rotaļām. Zinot, cik ātri izaug bērni, es vēlos izbaudīt katru mirkli, kamēr vēl varu mazulīti pati zīdīt. Jo tā, kā ir tagad, nebūs vairs nekad!

Mazā meitiņa vairs nav nekāds bezpalīdzīgs kunkulītis, kurš nevarīgi tikai guļ un raud. Nu mazā spridzeklīte jau spēj nokļūt visur, kur pati vēlas. Lai gan vēl nerāpo, savā ievainota kareivja līšanas manierē viņa spēj pārvietoties zibens ātrumā. Un ja kaut uz mirkli es nozudīšu no viņas acīm, jau zinu, ko darīs Fejiņa. Viņa pūsdama, elsdama apņēmīgi līdīs uz virtuvi, jo ir piefiksējusi, ka brīžos, kad mamma pazūd, viņu var atrast tieši šajā telpā.

Mūsu mazulis jau pirmās reizes centies nostāties arī pats uz savām kājiņām. Pirmajās reizēs pavisam nevarīgi un neveikli, taču to paveica. Un tagad māksla ir rokā.

Bet vislielākais prieks man ir par to, ka dēls ar savu māsu lepojas. Viņš dārziņā varētu augām dienām saviem draugiem stāstīt par māsu vien, lepojoties ar viņas zobu skaitu (jā, jau praktiski 6), un katru apgūto jauno prasmi. Šajās reizēs viņš izgāž krūtis gluži kā lepns pāvs, liekot uzsvaru uz frāzi "MANA māsa". Lai gan tas varbūt izklausās ļoti privātīpašnieciski, taču tā jau tam nedaudz arī jābūt, ne? Viņš taču ir lielais brālis, kurš ir gatavs ar zobeniem un visiem iespējamajiem ieročiem savu mazo māsiņu aizstāvēt.

Tāpēc es ļaujos laikam un dzīvoju tieši tagad, neatliekot brīdi uz vēlāku. Jo rīt jau būs cita diena, mazulītis būs par dienu vecāks, gudrāks, pieaugušāks. Jā, dzīvot tagad un baudīt laiku kopā... to man ir iemācījuši bērni.