Divgadnieka rotaļlietu TOP (idejas Ziemassvētku dāvanām)

Divgadnieka rotaļlietu TOP (idejas Ziemassvētku dāvanām)

25. Nov 2017, 22:58 Strazdbūris Strazdbūris

Tuvojas Ziemassvētki un nereti mūsu prātus nodarbina jautājums - kas būs vislabākā dāvana? Ja jādāvina ne pašu bērniem, tad vienmēr  konsultējos ar bērna vecākiem, lai aizvēlētos tieši to, kas mazajiem ir aktuāls un nepieciešams. Izvēloties dāvanas pašu bērniem – vērojam bērnus, lai saprastu, kas viņus šobrīd visvairāk interesē.

Ne visi divgadnieki ir ar līdzīgām interesēm, taču šeit ir mūsu divgadnieka (precīzāk 2,5 gadi) rotaļlietu šī brīža tops, kas, iespējams, jūs iedvesmos īstās Ziemassvētku dāvanas iegādei.

 

BRIO vilcieni

20171125223823-11374.jpg

Augstas kvalitātes vilcieniņi. Sliedes no kola un iespējams izveidot dažādus sliežu ceļus, tajā skaitā, lai vilciens brauc pāri kalnam un cauri tunelim (šis manu bērnu sajūsmina visvairāk). Lokomotīves darbojas uz baterijām, taču jāsaka, tās izlādējas ārkārtīgi ātri, tādēļ esmu jau pasūtījusi arī lokomotīvi, kuru iespējams uzlādēt caur usb portu. Vilcieniņa vagoniņi viegli savienojas ar magnetiņa palīdzību. Komplektu iespējams papildināt ar dažādiem vagoniņiem, kuros pārvadāt kā mājas, tā savvaļas dzīvniekus, kokmateriālus, pasažierus un tā tālāk. 

Šis ir viens no pēdējā laika labākajiem pirkumiem, jo patiešām ļoti interesē bērnu un man ļoti patīk, tas, ka šo komplektu varēs papildināt un aktualizēt, lai tas nekļūtu mazajam garlaicīgs.

 

Mūzikas instrumenti

20171125224237-54895.jpg

Mūsu divgadniekam ļoti patīk mūzika – daudz dzied, dejo un labprāt spēlē dažādus instrumentus. Tādēļ esam iegādājušies īsto sintezatoru un fantastisku ģitāru. Tagad mūsu mazā rokzvaigzne izpilda “Rīga dimd” vai “Aijā žūžu lāča bērni” ar elektriskās ģitāras vai klavieru pavadījumu. Prieks ir gan pašiem, gan vecākiem. Turklāt parasti muzicēšanā piedalās arī mazais brālis (viengadnieks).

 

Magnētiņi

20171125224431-36127.jpg

Šos fantastiskos magnētiņus bijām noskatījuši jau sen, taču mūsu mājās tie parādījās salīdzinoši neilgu laiku atpakaļ. Mārtiņam ļoti patika magnētiņi jau kopš nepilna gada vecuma, bet jāsaka, ka citi, kurus biju manījusi nebija kvalitatīvi. Taču šie ir gan attīstoši, jo jāsameklē dzīvnieciņa abas pusītes, gan attīsta fantāziju, jo var salikt arī dažādus smieklīgus dzīvnieciņus no neatbilstošām daļām, turklāt ir kvalitatīvi, jo magnēts pārklāj visu aizmuguri un nav kāds neliels gabaliņš, kurš var nokrist un var tikt nejauši apēsts. Tas mums ir sevišķi būtiski, jo mājās ir arī mazais brālis, kurš pasauli joprojām “izgaršo”. 

 

LEGO duplo

20171125225025-74325.jpg

Ir rotaļlietas, kas reklāmu neprasa. Mārtiņam patīk būvēt mājas, tādēļ būtiski, lai būtu arī planšete uz kā to darīt, tāpat viņam patīk LEGO autotransports uz kura var uzbūvēt savu karkasu. Līdzīgi kā ar vilcieniņiem – patīk, ka to var papildināt ar arvien jauniem komplektiņuem.

 

Puzles

20171125225201-67580.jpg

Šobrīd tās ir samērā vienkāršas un sastāv vien no 3 -4 gabaliņiem, tomēr tās arvien vairāk iegūst popularitāti mūsu mājas. Puzles lieliski trenē pacietību, taču manā skatījumā šai rotaļlietai ir liels mīnuss – rūpīgi jāseko, lai kauliņi nepazūd, pretējā gadījumā puzle kļūst nederīga, tādēļ to parasti turam augstāk, lai mazais brālis netiek klāt un neaizmet kādu gabaliņu, piemēram, aiz radiatora.

 

Auto

20171125225601-44084.jpg

Automašīnu puikām nekad nevar būt par daudz. Cenšamies izvēlēties dažādas – lielas, mazas, ar skaņas efektiem, pašbraucošas utt, lai attīstītu fantāziju. Tā, piemēram, Mārtiņš gan rīko tālāk braukšanas sacensības, gan ar smagās tehnikas palīdzību pārved koka klucīšus un būvē mājas vai mazās automašīnas ripina lejā pa improvizētām trasē.

 

Dzīvnieku tornis

20171125225643-36707.jpg

Šo rotaļlietu Mārtiņam uzdāvināja uz pirmo dzimšanas dienu, taču lietošanā nodevām nedaudz vēlāk. Sākumā vairāk interesēja tikai dzīvnieciņi. Taču šobrīd ar dzīvnieciņiem spēlē dažādas spēles, kur dzīvnieciņi iet mājiņās čučēt, būvē dažādu augstumu mājas no “kastītēm”, tāpat kastītes tiek izmantotas, kā garāžas un kā automazgātavas. Rotaļlieta, kas ir aktuāla ilgu laiku un lieliski attīsta fantāziju. 

Tas šoreiz viss. Drīz uzrakstīšu arī par viengadnieka rotaļlietu TOP un divgadnieka grāmatu TOP.

26. Nov 2017, 14:07 Softix

tieši tas būs arī zem mūsu eglītes šogad ☺️

Ievas_mamma Ievas_mamma 26. Nov 2017, 13:47

Man ir šī dzīvnieciņu piramīda, ļoti patīk gan man pašai, gan meitiņai. 😀

26. Nov 2017, 12:36

mani arī ļoti ieinteresēja tieši magnētiņi! kur šādus var iegādāties? 😀