McDonald’s restorānos tagad cienās ar augļiem: vai ēdīsi tur biežāk?

McDonald’s restorānos tagad cienās ar augļiem: vai ēdīsi tur biežāk?

20. May 2014, 15:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai radinātu bērnus pie sabalansētām maltītēm un veicinātu vecāku izpratni par to nepieciešamību, vadošā restorānu ķēde “McDonald’s” Latvijā uzsāk kampaņu “Priecīgās ābolu otrdienas”. Kampaņas ietvaros “McDonald’s” papildinās ikvienu bērnu maltīti “Happy Meal” ar bezmaksas ābolu, piedāvās izglītojošus materiālus par uzturu, augļiem un dārzeņiem, kā arī aicinās bērnus iesaistīties radošās spēlēs. Kopumā kampaņas ietvaros “McDonald’s” dāvās vairāk nekā tonnu ābolu.

Pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem, bērni Latvijā augļus un dārzeņus ikdienā ēd nepietiekami. Tikai 31% meiteņu un 22% zēnu ēd augļus vismaz reizi dienā, savukārt dārzeņi ikdienā tiek lietoti vēl retāk - tos ikdienā vismaz reizi dienā ēd tikai 27% meiteņu un 21% zēnu. Lai nodrošinātu augošam bērna organismam nepieciešamās uzturvielas un vitamīnus, Pasaules Veselības organizācija iesaka bērniem un jauniešiem augļus un dārzeņus iekļaut katrā ēdienreizē, kopumā patērējot vismaz piecas augļu un dārzeņu porcijas dienā. Papildinot maltītes “Happy Meal” ar bezmaksas ābolu, “McDonald’s” ir ņēmis vērā  augļu un dārzeņu neaizstājamo lomu bērnu uzturā. Āboli ir vieni no ieteicamākajiem produktiem, jo ir ne tikai gards našķis, bet satur daudz šķiedrvielu, kas veicina pārtikas pārstrādi organismā, un ir vislabākais minerālvielas bora avots, kas savukārt veicina kaulu augšanas procesus, kā arī satur C vitamīnu, kas stiprina imūnsistēmu. 

“Visā pasaulē “McDonald’s” pievērš uzmanību tam, lai restorāna apmeklētājiem tiktu nodrošināta sabalansēta un vitamīniem un škiedrvielām bagāta maltīte. Īpaši pievēršam uzmanību bērnu maltītēm un tam, lai “Happy Meal” tiktu iekļauti augošam organismam nepieciešamie produkti. Šogad ar kampaņu “Priecīgās ābolu otrdienas” vēlamies ne tikai nodrošināt augļu pieejamību ikvienam mazajam “McDonald’s” apmeklētājam, bet padarīt augļu ēšanu un sabalansētu uzturu bērniem pievilcīgu un jautru, izmantojot speciāli sagatavotus atraktīvus informatīvos materiālus un spēles par uzturu, kas būs pieejamas ikvienā “McDonald’s” restorānā,” skaidro Tomašs Navrockis (Tomasz Nawrocki), “McDonald’s” rīkotājdirektors Baltijas valstīs, piebilstot to, ka vecāki un bērni ir priecīgi par iespēju papildināt maltīti ar augļiem, ko apliecina “McDonald’s” pagājušā gada kampaņa, kuras laikā bērni saņēma gandrīz 3500 bezmaksas ābolu šķēlīšu komplektus. 

Bezmaksas ābolu pie katras “Happy Meal” maltītes varēs saņemt katru otrdienu līdz 10. jūnijam visos “McDonald’s” restorānos Rīgā un Jelgavā. Āboli papildinās jau esošo “McDonald’s” sabalansētas maltītes piedāvājumu bērniem: komplektā “Happy Meal” kartupeļu frī vietā ir iespēja izvēlēties burkānu nūjiņas, savukārt limonādes vietā – pienu “Rasēns”, minerālūdeni, tēju vai augļu sulu. “McDonald’s” kampaņu “Priecīgās ābolu otrdienas” Latvijā rīko jau trešo gadu pēc kārtas. 

Vai tagad McDonald's restorānu apmeklējums Tev būs saistošāks,kad zini par ābolu izdali?

lauvinja lauvinja 20. May 2014, 15:56

Šito iestādi apmeklējam ļoti rei - max pārreiz gadā un dopmāju, ka nekas nemainīsies!