Dakteri Klauni organizē rudens brīvlaika aktivitātes Bērnu slimnīcā

Dakteri Klauni organizē rudens brīvlaika aktivitātes Bērnu slimnīcā

23. Oct 2015, 10:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā ierasts oktobra pēdējā nedēļā Latvijas skolas vecuma bērni bauda rudens brīvlaiku. Tiem bērniem, kuri šajā laikā atrodas slimnīcā, rudens brīvlaika prieki izpaliek. Lai mainītu šo tradīciju un iepriecinātu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) mazos pacientus, biedrība Dr.Klauns sadarbībā ar BKUS un piena produktu zīmolu bērniem Rasēns organizē pasākumu “Brīvlaika prieki slimnīcā”.

“Brīvlaika prieki slimnīcā” norisināsies otrdien, 27.oktobrī, no pulksten 11:00 līdz 12:30 BKUS  Daudzdunkcionālā korpusa gaitenī un Saulaino dienu bibliotēkā. Šajā laikā bērni kopīgi ar Dakteriem Klauniem varēs piedalīties dažādās veselīgās un ar kustību saistītās aktivitātēs – spēlēt improvizētu basketbolu, hokeju un boulingu, lekt klasītes un iestudēt kopīgu deju. Dalība visās aktivitātēs garantēs veselīgas un gardas balvas no Rasēna – piena dzērienus un jaunos Rasēns jogurtus bērniem.

Sīkāku informācija par rudens brīvlaika aktivitātēm bēnu slimnīcā varēs saņemt no Dr.Klauns biedrības vadītājas Mariannas Milovskas un BKUS   Komunikācijas daļas vadītājas Daces Preisas.

Līdz 31.oktobrim norisinās labdarības akcija "Smiekli ārstē", kuras mērķis ir savākt līdzekļus Dakteru Klaunu darbam ar bērniem slimnīcās Rīgā un reģionos. Ikvienam ir iespēja atbalstīt:

-       nopērkot piena dzērienu Rasēns un ziedojot 1 eiro centu no katra iepakojuma;

-       ziedojot vienu eiro vai vairāk Narvesen veikalos un saņemot īpašo Daktera Klauna degunu;

-       zvanot uz ziedojumu tālruni 90006086 (maksa par zvanu EUR 1.42);

-       veicot maksājumu savā internetbankā uz konta nr. LV43UNLA0050019740644, adresētu Biedrībai Dr.Klauns.

 Dr.Klauns ir sabiedriska labdarības organizācija, kas Latvijā darbojas no 2012. gada. Organizācijas pārstāvji – profesionāli medicīnas klauni – dodas uz slimnīcām, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu kamēr tie uzturas slimnīcā. Programmas ietvaros tiek izmantotas dažādas tehnikas – triki, mūzika, fantāziju rosinoši stāsti un citi paņēmieni, lai bērns vieglāk pārdzīvotu ārstēšanās procesa izraisītās emocijas – bailes, vientulību, nomāktību. Programmu īsteno Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union un P.Avena labdarības fonda Paaudze atbalstu, sadarbībā ar BKUS un Izraēlas vēstniecību.