Cīnies ar iesnām dabīgi!

26. Nov 2016, 00:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šķiet, iesnas mūs nesasniedz tikai vasarā, bet - kā pārējā laikā pasargāt sevi un bērnu no iesnām? Un ko darīt, kad tās tomēr ir jau klāt? Kā rīkoties, ja bērniņam ir aizlikts deguntiņš, un viņa elpošana, kā arī ēšanas process ir apgrūtināts? Iepazīsim dabīgus elpceļu veselības veicināšanas līdzekļus, par kuriem vairāk pastāstīs pediatre Daira Brenča.

Kas ir iesnas?

Statistika rāda, ka cilvēks dzīves laikā ar iesnām var saslimt no 600 līdz pat 700 reizēm. Iesnas var izraisīt 200 dažādi vīrusi, kā arī baktērijas un sēnīšu infekcijas.

Pieaugušie ar iesnām slimo 1 līdz 3 reizes gadā, bet  bērnus iesnas piemeklē biežāk, līdz pat 8 reizēm gadā. Iemesli, kāpēc bērni biežāk saslimst ar iesnām ir dažādi. Rudens un ziemas perioda krasās temperatūras svārstības bērna nenobriedušajai deguna gļotādai var būt liels pārbaudījums, kā rezultātā vīrusi iekļūst elpceļos un rodas iesnas.

Pēc būtības iesnas ir deguna gļotādas iekaisums, kas izteikti apgrūtina deguna funkcijas. Deguna gļotāda pietūkst, un līdz ar to ir apgrūtināta elpošana un traucētas deguna funkcijas - gaisa attīrīšana, uzsildīšana un mitrināšana.  Rezultātā bērniņš ir spiests elpot caur muti, kas ļauj iesnu ierosinātājiem nokļūt apakšējos elpceļos un radīt komplikācijas.

Var likties, ka iesnas nav nekas briesmīgs, bet, jo mazāks bērniņš, jo pret iesnām ir jāizturas nopietnāk. Tāpēc mammām ir jābūt gatavām un zinošām, lai iesnas nenodarītu lielāku kaitējumu veselībai.

Kā mammām labāk sagatavoties iesnām?

Pirmkārt, ir jāsaglabā miers, jo ar iesnām bērni slimo bieži. Ir jāpieņem, ka iesnas ir neizbēgamas. Iesnas būs neatkarīgi no tā, vai bērns ies uz dārziņu vai nē, jo arī pieaugušie mājās var atnest iesnu izraisītājus vīrusus.  Mazuļiem katra slimība, arī iesnas, ir meistarklase imūnai sistēmai, kamēr tā nobriest.

Jo mazāks bērns, jo laicīgāk ir jāsāk rūpēties par iesnām.

Kādus profilaktiskos pasākumus varam veikt?

Arī norūdīšanās ir profilaktisks pasākums. Pirmkārt, tā ir arī pareiza ēšana, telpu vēdināšana un temperatūras kontrole, uzturēšanās svaigā gaisā, laikapstākļiem atbilstoša apģērba izvēle, lai tas nebūtu par plānu vai par biezu.

Bet, ja reiz iesnas ir klāt, un, ja bērniņš ir maziņš, būtu svarīgi arī pakonsultēties ar savu ģimenes ārstu vai farmaceitu, lai saprastu, kā labāk risināt šo problēmu.

Kas notiek, ja iesnas netiek ārstētas?

Mazākiem bērniem vistipiskākās komplikācijas ir vidusauss iekaisums. Puņķi var satecēt aizdegunē, vēlāk arī vidusausī, rezultātā var rasties iekaisums, kas var līdzi nest paaugstinātu  temperatūru, sāpes un diskomfortu. Iesnu izraisītājam nokļūstot dziļāk elpceļos, var arī attīstīties bronhīts vai  plaušu karsonis.

Ko darīt topošajām māmiņām, ja nākas saskarties ar iesnām?

Topošajām māmiņām iesnas ir aktuāla problēma, jo statistika rāda, ka ar iesnām visbiežāk slimo bērni un viņu māmiņas, tajā skaitā arī sievietes gaidībās. Jāņem vērā, ka grūtniecības laikā katra trešā, ceturtā mamma var saskarties ar iesnām, kas nav infekcioza rakstura, bet ir saistītas ar hormonu izmaiņām organismā. Neskatoties uz to, iesnas visbiežāk izraisa tieši vīrusi. Arī šājā laikā galvenais ir nekaitēt mazulim. Ir jāizvēlas preparāti, kas veicinās iesnu simptomu samazināšanos, stiprinās organismu, nekaitējot grūtniecībai. Ķīmiskie iesnu preparāti noteikti nebūs pirmā izvēle.

Vai ar iesnām var tikt galā ar dabas vielām?

Parādoties pirmajiem iesnu simptomiem, kad nav radušās iesnu komplikācijas, noteikti varam izvēlēties dabīgos preparātus no Sinunorm® un Sinurin® līnijas. Šie produkti ir veiksmīgs risinājums dažādiem vecumiem, kā arī šie līdzekļi ir pieejami dažādās formās – kapsulu, balzama, pilieni un inhalācijas zīmulīša veidā.

Sinunorm® un Sinurin® līnijas produkti ir dabīgi. Veicinās organisma dabīgās aizsarspējas un saudzēs deguna skropstiņepitēliju, kuram ir svarīgas funkcijas, kā, piemēram, ieelpoto baciļu un vīrusu izvadīšana. Savukārt, ja deguntiņš tiek nepārtraukti mocīts ar ķīmiskajiem līdzekļiem, ilgāk un biežāk nekā tos drīkst lietot, skropstiņepitēlijs vairs nepildīs savas funkcijas un “sāks slinkot”,  arī deguna gļotāda  var palikt sausa.

Vai dabīgos preparātus var lietot visas sezonas laiku?

Sinunorm® būs labs palīgs, kad parādās pirmie saaukstēšanās simptomi.  Mazākiem bērniņiem varam izvēlēties Sinunorm® balzamu, kurš satur apini, gaiļbiksītes, cidoniju sulu un citus ārstniecības augus. 

20161123134913-65537.jpg

20161123134734-33577.jpg

Lielākiem bērniem no 6 gadu vecuma varam piedāvāt Sinunorm® kapsulu veidā.

Pusaudžiem no 12 gadu vecuma un pieaugušajiem piemērotāks būs Sinunorm®DUO, kas parālēli visam iepriekš minētajam satur cinku, kas ir būtisks mikroelements cīņai ar saaukstēšanās simptomiem.Tātad svarīgs ir ne tikai C vitamīns, bet arī cinks. Sinunorm® DUO var droši lietot arī topošās māmiņas, jo tas ir dabīgs produkts, tāpēc būs piemērots, jebkurā grūtniecības nedēļā. Sinunorm® DUO ir jalieto 2 kapsulas dienā, tāpēc tas pietiks nedēļai, kas būtu viens lietošanas kurss. 

20161123134820-59028.jpg

Ļoti labs produkts ir Sinurin® eļļas pilieni, kas veidoti uz olīveļļas bāzes. Tie veiks deguna gļotādas mitrināšanu. Sinurin® satur arī tējas koka, eikalipta ēterisko un smiltsērkšķu eļļas. Šī kompozīcija palīdzēs deguntiņa gļotādai atjaunoties un uzlabot pašsajūtu iesnu laikā.

20161123135009-38211.jpg

Kā lietot Sinurin® pilienus?

Sinurin® pilieni ir jāiesmērē deguna sieniņās. Ja iedomājamies pulksteņa rādītājus, tad eļļu ar pipetes palīdzību jāsmērē vienā nāss pusē uz 10 rītā, bet otrā nāss pusē uz 2 pēcpusdienā. Tādā veidā eļļa tiks iesmērēta deguna gļotādā. Sinurin® var izmantot arī inhalāciju veidā. Šim nolūkam 5 līdz 10 pilienus iepilina siltā ūdens traukā, tad, galvai pārklājot pāri dvielīti, veic tvaiku ieelpošanu.

Sinurin® pilieni būs piemēroti bērniem no 2,5 gadu vecuma. 

Kas ir Sinurin® Air Stick?

Sinurin® Air Stick ir inhalācijas zīmulis elpošanas atvieglošanai iesnu laikā. Tā sastāvā ir ēteriskās eļļas – eikaliptu, tējas koka, lavandas un bergamotes. Ēterisko eļļu spēcīgie aromāti ir efektīvi, tos lietojot inhalācijas veidā, lai veicinātu elpošanas ceļu veselību saaukstēšanās gadījumos un atvieglotu elpošanu. 

20161125164339-98764.jpg

Vai, lietojot Sinunorm® un Sinurin® līnijas produktus, ir obligāti jākonsultējas ar ārstu?

Šie produktiņi ir pirmā palīdzība parādoties pirmajiem iesnu simptomiem. Tie aptiekās ir nopērkami bez receptes. Taču, ja rodas jautājumi par produktu piemērotību un lietošanu, variet droši konsultēties ar ārstu un farmaceitu.

 

 

UZTURA BAGĀTINĀTĀJS! UZTURA BAGĀTINĀTĀJS NEAIZSTĀJ PILNVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU.

Māmiņu Klubs

 

20161122125906-92970.jpg