Biedrība „Dr. Klauns” organizē pirmo klaunādes labdarības meistarklasi jebkuram interesentam

Biedrība „Dr. Klauns” organizē pirmo klaunādes labdarības meistarklasi jebkuram interesentam

21. May 2014, 18:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Biedrība „Dr. Klauns” 29. maijā, Rīgā organizē pirmo klaunādes labdarības meistarklasi jebkuram interesentam, kam patīk apgūt ko jaunu, bet īpaši gaidīti improvizācijas, amatieru teātru dalībnieki, psihologi, dažādi pasniedzēji, kuri strādā ar bērniem vai pieaugušajiem ikdienā.

„Būtiski, ka klaunādes labdarības meistarklasē var piedalīties jebkurš interesents ar un bez priekšzināšanām šajā jomā. Šīs neparastās meistarklases ideja ir sniegt katram iespēju izzināt savas komiķa spējas, attīstīt aktiera prasmes un izmēģināt sevi dažādos radošos uzdevumos, mācīties izjust, izprast sevi un citus, kā arī vienkārši labi pavadīt laiku talantīgu, radošu un interesantu cilvēku sabiedrībā.

20140521104311-39604.jpg

„Esam gandarīti, ka ikdienā izveidojusies laba sadarbība ar Izraēlas vēstniecību Latvijā, un arī šoreiz meistarklasi vadīs pieredzējuši pasniedzēji no Izraēlas. Nimrods Eizenbergs (Nimrod Eisenberg) un Jarons Gošēns (Yaron Goshen) ir aktieri un teātra režisori, kuri Izraēlā jau vairāk nekā 10 gadus darbojas arī medicīnas klaunādes organizācijā "Dream Doctors". Esam lieliski sastrādājušies, tādēļ, viesojoties Rīgā un mācot Latvijas Dakterus Klaunus, viņi labprāt piekrita sniegt savas zināšanas arī plašākai auditorijai,” stāsta biedrības „Dr. Klauns” vadītāja Marianna Milovska.

Biedrības "Dr. Klauns" rīkotā klaunādes labdarības meistarklase notiks 29. maijā no plkst. 18:30-21:00, Skolas ielā 6 (Rīgas Ebreju kopienas telpās). Darba valoda būs angļu ar iespēju saņemt tulkojumu latviešu, krievu valodā. No katra meistarklases dalībnieka saņemtais ziedojums – 15 eiro paredzēts Latvijas Dakteru Klaunu tālākā darba nodrošināšanai.

Iespēja pieteikties dalībai "Dr. Klauns" rīkotajā klaunādes labdarības meistarklasē ir līdz 2014. gada 27.maijam, rakstot uz e-pastu info@drklauns.lv (norādot vārdu, uzvārdu, kontaktinformāciju un nodarbošanās). Jāņem vērā, ka vietu skaits meistarklasē ir ierobežots. Sīkāku informāciju par meistarklasi var jautāt biedrības „Dr. Klauns” vadītājai Mariannai Milovskai, zvanot pa telefona numuru 29259971.

“Dr. Klauns” ir klaunu terapijas programma, kuras analogi eksistē vairāk nekā 30 pasaules valstīs, pirmo reizi sāka praktizēt 1986.gadā ASV, - Eiropā no 1993.gada.

Dakteris Klauns ir īpaši sagatavots profesionālis. Viņa darba arsenālā ir gan aktierdarba iemaņas, spēja kontaktēties ar bērniem, prasme smīdināt un rādīt trikus, gan īpaša psiholoģiskā sagatavotība, gan zināšanas par ārstniecības un aprūpes procesu, medicīniskām procedūrām, kā arī spēja improvizēt un elastīgi reaģēt netipiskās situācijās.

Dakteru Klaunu terapiju pielieto bērniem, kam nepieciešama ilgstoša ārstēšana un tie pārdzīvo psiholoģisku diskomfortu, kas nereti saglabājas pat pēc ārstēšanas beigām. Spēle, komunikācija, smiekli atgriež bērnu viņa ierastajā pasaulē pat slimnīcas apstākļos. Darbības mērķis ir palīdzēt bērniem aizmirst un pārvarēt bailes, sāpes, dažādas negatīvas emocijas, kas nereti ir ārstniecības procesā, veicot dažādas manipulācijas.

Dakteru Klaunu projektu īsteno biedrība Dr.Klauns sadarbībā ar Bērnu slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union un P.Avena labdarības fonda Paaudze atbalstu.

Šobrīd Latvijā darbojas 13 dakteri Klauni.