Bez glamūra un pompa.

Bez glamūra un pompa.

12. May 2014, 11:58 annijalise annijalise

Manai vecākajai meitai Annijai 30.aprīlī palika 11 gadi.

Par to vai dzimšanas diena tiks atzīmēta ar darugiem jau laikus bija padomāts, jo lai vai kas, bet jebkura lieta ir jānopelna.

To ka taps blogs par to bērnu ballīti, nebija plānots tad trūkst dažu fotogrāfiju, un galu galā ballīte bija jautra un reizēm bildēt nebija laika.

Savlaicīgi tika nolemts ka dzimšanas dienas pasākums notiks brīvā dabā, jeb pašu mājas pagalmā un dārzā, ēdiens tiks gatavots uz grilla, jo laika prognozes 30.aprīli solīja lielisku.

Tā trešdiena bija pirmssvētku darba diena, tad saprotams ka liela gatavošanās tai nebija paredzama, jo visi pa savām dienas gaitām plānoja doties, tikai labums tas ka darbvietās īsāks darba laiks, un tas nozīmē ka līdz vakaram var labi izballēties.

Tātad priekšdarbi-

sagādāju visu nepieciešamo ēdieniem- nopirku Hot dog maizītes ar visu tam piederīg - salātus, gurķus tomātus, mērces un desiņas, rēķināju, lai pietiek 8 bērniem un 2 pieaugušajiem.

Izcepu lielu medus kūku, jo to zināju ka bērni geib, un mums patīk iedot līdzi arī ciemkukuli, tad pašceptā kūka bija krietni izdevīgāka.To cepu pati, ieriekšējajā vakarā, lai tā būtu garšīga.

Nopirkām arī cepjamos zefīriņus, jo meita bija tos vēlējusies.

Tad iepirkām nedaudz augļus, lai ir ko paķert ja sagribās.

Dzērieniem- sulām patukšoju pagraba krājumus.

Izklaidei, meita bija sagatavojusi dažas rotaļas- Balonu pārduršanu ar aizsietām acīm, Tvisteru, un Annijas tētis noorganijzēja šaušanu ar pneimatisko ieroci pa mērķi.

Tad vēl meitenes vienkārši jautrojās, skrēja pa lauku, Ķerenes spēlējot.

Laiks- sākām pl. 16.30- 20.00

Dāvana- pneimatiskais ierocis.Tētis ir mednieks un Annijai interesē tā nodarbe, tad nu izlēmām ka tā ir teicama dāvana ar kuru var trenēt, gan prātu, gan uzmanību, reakciju, stāju, precizitāti. Cena bija saprātīga, un tas bija laikus plānots pirkums.

Finansiālā puse ballītei- produktus pirku lielveikalos, un tad izdevumi nebija milzīgi, nosaukt summu negrasos gan.

Nokļūšana- ar sabiedrisko transportu, ar velosipēdiem ar tēta automašīnu.

Kopumā vērtējot viss izdevās lieliski, bērniem viss ļoti patika, un mēs vecāki nebijām traki noguruši.

Lūk, šāds ir mūsu stāsts, ceru ka kādam tas kalpos par iedvesmu, kādu kripatu idejas, jo sarīkot svētkus gandrīz padsmitniekam nav jau dikti vienkārši.

ar cieņu annijalise

annijalise annijalise 13. May 2014, 07:13

Vēl milzīgs komentārs, ja kāda mamma rauca pieri par dāvanu, un drošību, tad paskaidrošu.
Mūsmājās šī dāvana stāv seifā, un tad ja ir vēlme patrenēties, tad tēta klātbūtnē to arī tad meita var darīt.
Neslēpšu, ka reizēm uzrīkojam mazus šaušanas mačus savā starpā, vai ja ir kāds ciemiņš to arī pieaicinām.Un tad gan iet reizēm emocijas pa gaisu.