APTAUJA: 54% auklītei būtu gatavi maksāt 1-2Ls stundā

APTAUJA: 54% auklītei būtu gatavi maksāt 1-2Ls stundā

30. May 2013, 09:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs veica aptauju par auklīšu pakalpojumu izmantošanu un šajā aptaujā piedalījās 590 respondentu. Interesanti, ka auklīšu pakalpojumus izmanto aktīvi 39% aptaujāto, bet to plāno darīt 20% vecāku. Jāatzīst, ka vairāk kā 30% aptaujāto vecāku tomēr pat vajadzības spiesti nevar atļauties izmantot auklītes pakalpojumus.

Protams, joprojām ģimenēs, kurās dzīvo vairākas paaudzes viena otrai līdzās vai vismaz netālu, auklītes lomu uzņemas vecvecāki.

Runājot par atalgojumu, 54% aptaujāto atzīst, ka būtu gatavi maksāt auklītei stundā 1-2Ls, un 40% aptaujāto spētu samaksāt vien summu, kas nepārsniedz 1Ls stundā. Mēnesī 27% aptaujāto spētu samaksāt vien mazāk par 100Ls, un 30% apataujāto spētu samaksāt 100-150Ls. Gandrīz tikpat liela daļa būtu ar mieru maksāt 150-200Ls mēnesī auklītei.

58% gadījumu auklītes tiek uzmeklētas, izvēlētas caur paziņu loku, un tikai 29% auklīti izvēlējušies, pateicoties sludinājumam internetā. Speciālas aukļu aģentūras vecāki praktiski neizmanto (1%).

Pašas galvenās īpašības un prasmes, ko vecāki vēlas redzēt auklītē, ir:

  • uzticamība, iejūtība, draudzīgums un pacietība
  • spēja bērnu vienlaikus gan izklaidēt, gan izglītot
  • prasmes pagatavot bērnam ēst
  • mīlestība un atbildība pret savu darbu
  • mīlestība pret auklējamo
  • pirmās palīdzības iemaņas
  • vēlme doties pastaigās ar bērnu
  • pedagoģiskās iemaņas, tajā skaitā - jāprot pareizi runāt, rakstīt, kā arī dziedāt
  • pieredze auklītes darbā, spēja komunicēt, uzturēt labas attiecības arī ar bērna vecākiem

Vēl, pie svarīgām lietām vecāki min, ka auklītei nedrīkst būt kaitīgu ieradumu, un viņai ir jāprot būt gan mīļai, gan stingrai, jādara savs darbs pēc labākās gribas, jābūt interesantai un radošai vienlaikus. Jāstrādā nevis tāpēc, ka labi maksā, bet tāpēc, ka darbs iet pie sirds.

Bet nu - mammas, steidziet pēc grāmatām!

 

Pepija Garzeķe. Darbošanās grāmata.

20130517162514-23570.jpg

Vairāk par grāmatu lasi šeit!

Pildot šīs grāmatas uzdevumus un krāsojot attēlus, ikviens kopā ar Pepiju varēs vēlreiz atcerēties pašus jautrākos, sirsnīgākos un neticamākos notikumus, kas aprakstīti grāmatās par Pepiju Garzeķi. Būs jāpalīdz Nilsona kungam tikt pie banāniem; jānoskaidro, cik ir augļu un cik – kukaiņu un jāizdomā, kur Pepija karājas kājām gaisā. Grāmatas vidū ir ievietotas uzlīmes, kurās attēlota Pepija un citi varoņi.

Šo grāmatu saņem -

māmiņa, kuras e-pasts sākas ar:

Maija, kuras e-pasts sākas ar maija.rasmane@..

Joga nidra. Dziļās atslābināšanās pērle + CD

20130517162737-86544.jpg

Vairāk par grāmatu lasi šeit!

Ir kāds jogas paveids, kura popularitāte nepārtraukti pieaug, jo cilvēki ir novērtējuši tā izpildes vieglumu un iedarbības efektivitāti. Tā ir joga nidra - nepārspējams līderis atslābināšanas tehniku vidū. Tas ir maigs, tomēr dziļi iedarbīgs paņēmiens, kas vienlaikus atbrīvo gan ķermeni, gan prātu, un sniedz emocionālu atpūtu. Joga nidra nozīmē “joga miegs”, un tās praktizēšanas laikā ķermenis un prāts ceļo šurpu turpu starp atslābumu un pusmiegu. Vienīgais, kas jums būs nepieciešams, lai nodarbotos ar šo brīnumlīdzekli, ir mierīgā vieta, pusstunda brīva laika un iespēja atskaņot grāmatai pievienoto CD. Tieši kompaktdisks ir šīs grāmatas galvenais pluss, jo tas nodrošina iespēju praktizēt jogu nidra jebkurā laikā un vietā

Šo grāmatu saņem -

māmiņa, kuras e-pasts sākas ar:.

 angel_girl@..

Apsveicam, pēc balvas gaidīsim Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1 (ieeja no Elizabetes ielas) darba dienās no 12:00 līdz 18:00 līdz 27.jūnijam!


Kāda ir tava pieredze ar auklīti?

Māmiņu Klubs