Atgādinu vēlreiz: DROŠĪBA svētkos pirmajā vietā!

19. Jun 2015, 12:13 kerstyna kerstyna

Ar šodienu sākās garās Jāņu brīvdienas. Daudzi brauks, ies, savādāk dosies pie saviem radiem, draugiem. Dosies pa vienam, dosies kopā ar bērniem. Dienesti, kuri izsaucami pa 112 un 113 pārslēdzas uz trauksmes režīmu. 

Vēlreiz un vēlreiz atgādinu - redziet, ziniet, kur ir jūsu bērni, tad, kad jūs svinēsiet Līgo un Jāņus. 

Bīstamie faktori:

  • Ugunkurs, grills,degšķidrumi - skatieties, lai mazie svinētāji tajos neieveļās, neapdedzinās, neatstājiet pieejamas degšķidrumu pudeles.
  • Piemājas dīķi, upes, ezeri, ja tādi ir tuvumā esiet dubultā uzmanīgi.
  • Suņi!! Ķēdes suņi, lai arī piesieti, var būt bīstami. Pieraugiet, lai jūsu mazais prieks un acuraugs neiet barot sunīti, jo suns var paņemt cienastu ar visu rociņu, notriekt bērnu ar ķēdi utt. 
  • Alkohols! neatstājiet bērnam pieejamās vietās glāzes ar alkoholu un atvērtas pudeles.

Mīļie vecāki, kad dodaties uz laukiem vai citur ārā no mājas uz ilgāku laiku, paņemiet līdzi medikamentus, kurus lieto jūsu bērns regulāri, ja lieto, kādu bērna dokumentu - tas viss ir svarīgi, ja būs nepieciešama NMP  palīdzība uz vietas un slimnīcā. 

Paņemiet līdzi  bērniem piemērotu pretsāpju/prettemperatūras līdzekli medikamentu, plāksterus, kādu antiseptisko šķidrumu sīku traumu apstrādei. Noteikti kādus antirepelantus, īpaši, ja bērni nav saņēmuši pret encefalīta poti. 

 Un esiet uzmanīgi, lai Līgo un Jāņi ir priecīgi :)