Ar gripu joki mazi!

Ar gripu joki mazi!

19. Feb 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau V gs.p.m.ē. Hipokrāts savā grāmatā „Epidēmijas” aprakstīja slimību, kuras pazīmes ļoti atgādina gripu. Seno laiku eskulaps nosauca to par „katarsi” un uzskatīja, ka tā ir attīrīšanās no pasaulīgām vainām. Viņš uzrādīja arī galveno slimības pazīmi – ilgstošu klepu ar „netīrām” krēpām, kas bieži pāriet plaušu karsonī.

Pirmo gripas epidēmiju mediķi fiksēja XVI gs. 1588.gadā šī slimība noguldīja gandrīz visu Venēciju. Pēc tam caur Milānu tā sasniedza Barselonu, bet jūrnieki šo „austrumu karsoni” ar kuģiem ieveda Amerikā.No XVI gs. Šo slimību sauc par „gripu”. Šis termins nāk no franču ārstiem, un to varētu mēģināt tulkot kā „saķert”, „iegūt”. Taču vietām gripu vēl ilgi dēvēja latīņu valodas izcelsmes vārdā – „influence”. Spēcīgs gripas uzliesmojums 1918.gadā kļuva par šausmīgu traģēdiju, kas satricināja visu pasauli. Nežēlīgais „spāņu drudzis” aptvēra visus kontinentus, visas valstis un aiznesa vairāk par 20 miljoniem dzīvību.

Pēc PVO datiem pasaulē ik gadus no gripas mirst vairāk, kā 20 000 cilvēku, no tiem 70% - vecāka gada gājuma ļaudis ar hroniskām saslimšanām. Arī šodien „nevainīgā” gripas epidēmija ik gadus aptver līdz 10% pieaugušo un līdz 20% bērnu. Tāpēc nevajadzētu vieglprātīgi maz uzmanības veltīt šai „parastajai” gripai.

Ne no šā, ne no tā dienas vidū vai vakarpusē jūs sākat justies nelāgi: aizlikts deguns, jāšķauda, lauž kaulus, nespēks, paaugstinās ķermeņa temperatūra... Atcerieties vecmāmuļu receptes un homeopātiju.

Viens no visplašāk pazīstamām zālēm ir Influcid tabletes vai pilieni iekšķīgai lietošanai, kuri satur tikai dabīgas vielas. Šīs zāles Vācijā ir zināmas jau kopš 1928. gada un līdz šim tiek plaši izmantotas 17 valstīs.

Influcid® tabletes un pilieni iekšķīgai lietošanai, šķīdums

Saaukstēšanās un drudža, piemēram, gripai līdzīgā stāvokļa ārstēšanai.

Vēlaties uzzināt vairāk par gripu un saaukstēšanos? Ienāciet www.veseliberni.lv

Lietošanas norādījumi saskaņā ar homeopātisko Materia Medica.

Piemēram, aconitum napellus (zilā kurpīte) pazemina ķermeņa temperatūru, ātri novērš augšējo elpošanas ceļu gļotādu iekaisumu akūtā saslimšanas periodā. Gelsemium (dzeltenais jasmīns) mazina galvassāpes, vājumu un salauztības sajūtu, mazina iesnas un atvieglo elpošanu. Ipecacuanha (ipekakuana) šķīdina krēpas, paātrina atveseļošanos no respiratorām saslimšanām. Phosphorus (fosfors) stimulē organisma aizsargspējas, paaugstina tā pretošanās spējas pret vīrusu infekcijām. Bryonia alba (baltā sētvija) novērš sausu kairinošu klepu un gļotādu dedzināšanas sajūtu. Eupatorium perfoliatum (kastaņkanepes) novērš drudzi, kaulu laušanu un muskuļu sāpes.

Influcid tablešu formā ļauj to izmantot jebkurā vecumā, arī zīdaiņu un mazu bērnu ārstēšanai, tas viegli izšķīst ūdenī. Influcid pilienus ieteicams lietot no 12 gadu vecuma.

Kā zināms, lielākā riska grupa (saslimšanai ar gripu) ir veci cilvēki un mazi bērni, kā arī tie, kuri sirgst ar hroniskām kaitēm.

Ja esat profilakses un ārstēšanas kompleksu piekritējs, droši varat lietot Influcid tabletes kopā ar citiem ārstniecības līdzekļiem.

Pirms lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju. Konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu par zāļu lietošanu. Bezrecepšu zāles. Reklāmas devējs – SIA „Mitela”.

ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI