Ar dziesmiņu druvā gāju, ar valodu sētiņā

Ar dziesmiņu druvā gāju, ar valodu sētiņā

14. Dec 2014, 22:31 mamma27 mamma27

Dziesmas mūsu ģimenē ir ļoti iecienītas. Arī mani vecāki man dziedāja šūpļadziesmas, kā arī ikdienā mācīja dziesmas.Arī es saviem bērniem jau no pirmajām dienām dziedāju šūpļadziesmas. Tāpēc arī mani mazie ātri to piefiksēja un bieži prasa ,lai dziedu. Kad Denīze bija pavisam maziņa , ar dziedāšanu mēģināju viņu iemidzināt. Dziedāju -Aijā žūžū lāča bērni.Tā gan man nepatīk ,tomēr šķiet visvieglākā dziesma. Arī bērni viņu visātrāk iemācās.Tagad tas vairs nedarbojas kā miega līdzeklis,jo viņai patīk dziedāt līdz un parasa vēl un vēl dziesmas.Mūsu dziesmu arsenālā ir Maza ,maza meitenīte, Ciku ,caku caku, Cip,cip cālīši un Miega rūķis. 

Šobrīd mēs aktīvi mācamies Ziemassvētku dziesmas.Tās ir lipīgas- melodija ātri līp un arī vārdi. Tad nu sanāk ,ka dziesmu Kas ir Ziemassvētki ,Denīze man liek dziedāt pat piecas reizes pēc kārtas. Un pati arī cenšas dziedāt līdz. Un jāsaka,ka viņai ļoti labi izdodas savos divos gadiņos.

https://www.draugiem.lv/user/113342/gallery/?pid=377738138

Rotaļlietas ar mūziku un skaņu arī maniem abiem bērniem patīk. Adrianam uz astoņiem mēnešiem nopirkām dziedošo kucēnu. Tas viņam ļoti patika,un dziesmiņas dziedāja līdz. Tagad arī Denīze ilgi ar viņu spēlējās,līdz nu jau pāris mēnešus kaut kas noticis un sunīts vairs nedzied.To viņa pārdzīvo,tomēr ir citas rotaļlietas kurām ir skaņa,un tās viņai ļoti patīk.Arī veikalā, bieži apstājamies tieši pie rotaļlietām ,kurām ir mūzika.Un tad prom mazo dāmu ir dabūt ļoti grūti.

20141214222408-68517.jpg

20141214222422-18545.jpg

Lai mazie vairāk iepazītu mūziku un mūzika viņiem būtu tuva, es ļoti bieži mājās arī lielu bērnu dziesmas,lai skan fonā spēlējoties.Jo mūzika manuprāt bērnu ļoti attīsta. Arī mūzikas instrumenti ir jauka manta bērnam,kas izglīto.Mums mājās ir ksilafons, stabulīte, svilpaunieki, mutes ermonikas. Kad uznāk, mazie spēlē tos.

Tomēr laikam jau Denīzei vislabāk patīk dziedāt līdzi dažādām dziesmiņām,ko dzied citi bērni, brālis, mamma, vai kāda mantiņa.Un neatņemama sastāvdaļa ir dejošana.

 

 

 

mamma27 mamma27 15. Dec 2014, 08:25 Mazulis_2012

😀 Jā, tēta bērni. Man jau tā visi saka,tā ka šķiet man bērnu nav😃 Tikai tētim! Dzieātāja ir baigā,bet filmējot patīk smaidīt,bet dziedāšana aizmirstas!🤣

14. Dec 2014, 22:41

abi Tavi bērniņi tētim līdzīgi. Denīzei arī jogurtiņi garšo, manam zaķēnam pudiņi dikti garšo. mazā tik smuki dzied, bet laikam kautrīga.