Aicinot vecākus rūpēties par bērnu veselību, uzsāk akciju "Man sāp zobiņi ..."

10. May 2013, 06:21 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai aktualizētu bērnu mutes veselības jautājumus, Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcas Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centrs (ZSĶC) sadarbībā ar Mutes veselības centru, Māmiņu klubu un Pacientu Ombudu, rīko akciju "Man sāp zobiņi...". Akcijas norisi atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Bērnu zobu veselība - vecāku atbildība! Galvenais uzsvars mutes veselības saglabāšanā tiek likts uz ģimeni, tieši vecākiem, kuri audzina bērnus, taču bieži vien rūpes par viņu veselību nav prioritāšu sarakstā. Profesionāļi ir gatavi sadarboties, viņu rīcībā ir zināšanas un pieredze mutes veselības saglabāšanā. Galvenais noteikums ciešākai ģimenes un zobārstu sadarbībai, izraudzīties lētāko un efektīvāko zobu saglabāšanas veidu - profilaksi!

Akcija norisinās lielākā mutes slimību profilakses pasākuma 6. BALTIJAS PROFILAKSES KONFERENCE ZOBĀRSTNIECĪBĀ "Profilakse - labas veselības pamats" ietvaros. Konferenci organizē Latvijas Zobārstu asociācija, Latvijas Zobu Higiēnistu asociācija, Mutes Veselības fonds un SIA "Darba Vides Eksperti" un tā notiek 10. un 11. maijā.

Akcijas mērķis uzrunāt vecākus, aicinot rūpēties par bērnu veselību! Akcijas plakāti izvietoti izglītības un medicīnas iestādēs, informācija pieejama arī virtuālajā vidē. Māmiņu klubs startējis elektronisko aptauju, aicinot bērnu vecākus izteikties par zobu kopšanas paradumiem.

Akcijas norise, apkopoti aptaujas rezultāti un jautājumi, kas saistīti bērnu mutes veselību, kā arī nozares aktualitātes tiks pārrunātas konferences laikā un arī LR1 raidījuma "Ģimenes Studija" tiešraidē 03. jūnijā.

Informāciju sagatavoja Iveta Šota, Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcas Komunikācijas nodaļa