5 padomi, kā ārstēt akūtu bronhītu

5 padomi, kā ārstēt akūtu bronhītu

18. Feb 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad bērnam tiek uzstādīta diagnoze- akūts bronhīts, jādomā, kā ātrāk atveseļoties. Padomos dalās bērnu pulmonologs dr.Renāte Snipe.

Pietiekama šķidruma uzņemšana. Noteikti dzirdini bērnu dažādos veidos: Mammu izdomai te robežu nav, var izmantot gan dažādas sporta pudeles, glāzītes, trauciņus, špricītes – jebko, no kā bērns neatsakās dzert. Ja runā par šķidruma apjomu, tad tam nevajadzētu būt mazākam par 1,5 litru šķidruma.

Seko līdzi bērna temperatūrai! Temperatūra bērnam jāpazemina, ja tā ir virs 38.5 grādiem. Protams, atkarīgs viss ir arī no bērna pašsajūtas un kā bērns jūtas brīdī, kad viņam ir temperatūra.

Ievēro mierīgu dienas režīmu! Pat tad, ja bērniņš jūtas labi un tik vien kā sūdzas par klepu, tomēr vajadzētu ierobežot fiziskās aktivitātes saprāta robežās.

Izslēdz pasīvās smēķēšanas iespējamību mājās. Arī pasīvā smēķēšana, kad vecāki ir smēķētāji, vai smēķēšana notiek blakus telpās, var pagarināt atveseļošanās procesu.

Seko ārsta norādījumiem! Tikai ārsts, izmeklējot bērnu, var nozīmēt piemērotu ārstēšanu. Uzticies savam ārstam!

Māmiņu Klubs

20130213102851-62901.jpg

www.bernsklepo.lv

princesemince princesemince 18. Feb 2013, 09:27

O, jā, pietiekams šķidrums šādā situācijā ir galvenais izveseļošanās stūrakmens. Pašai ar puiku pēdējā reizē sanāca tā, ka slimības dēļ nespēju pakaļ staigāt ar ūdens krūzi (jo viņš pats šķidrumu lieto ļoti maz), līdz ar ko klepus izbeigšanai nācās pat lietot klepus tabletes, nepietika ar ierasto sīrupu, kas citkārt vienkārši lieliski iztīra visas gļotas.