5 ieteikumi ideālai vasarai ar bērnu

5 ieteikumi ideālai vasarai ar bērnu

30. Jul 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Visas ilgi gaidīto vasaru esam sagaidījušas, katra no mums grib mazliet nosauļoties, bet - vai to drīkst arī bērniņš? Un te nu noderēs 5 lietas, kas padarīs tavu vasaru vienkāršāku, kā arī ļaus izvairīties no raizēm, ko var radīt saules izraisīti apdegumu. Iesaka Ulmaņu privātklīnikas dermatoloģe Džujleta Ulmane.

Cepurīte

Meitenīšu un puišu cepurītes var atšķirties. Ja aizmugurē ir tāda kā astīte, bērna pakausis tiek pasargāts no saules. Kakls ir ļoti jūtīgs pret sauli, un tas ir jāņem vērā, īpaši, ja mazulis ir sēdus stāvoklī.

Cepurīte ir jāliek vienmēr, īpaši mūsu klimatiskajos apstākļos, kuri ir samērā mainīgi. Bērniem matiņi ir ļoti plāni, arī galviņa ātri uzkarst.

Cepures ar maliņām ir vairāk piemērotas bērniem, tāpat arī nāģenes ar nadziņu priekšā.

Saulesbrilles

Teorētiski saules brilles tiek ražotas bērniem, bet jāpārliecinās ir par to kvalitāti pirms lietošanas, tāpēc labāk dot priekšroku cepurītēm ar maliņām, lai bērnam saule nespīd sejā un actiņās.

Aizsargkrēms

Aizsargkrēms – visām ar apģērbu neapsegtajām ķermeņa daļām. Maijs, jūnijs, jūlijs, kad saules stari ir īpaši stipri, ir tie mēneši, kad noteikti bez aizsargkrēma neiztikt. Tāpat arī, ja atrodaties ūdens tuvumā, pie jūras, smiltīm.

Maziem bērniem piemērotākie būs krēmi ar aizsargfaktoru 50, 50+ un pat vēl spēcīgāki. Bērni ir vairāk jāsargā no saules un krēms ir jāziež gandrīz visas vasaras garumā, atkarībā no laikapstākļiem.

Dažkārt pie mums ultravioletie stari augustā jau ir samazinājušies iedarbības ziņā.

Izvairāmies no tiešiem saules stariem

Līdz gada vecumam ir jāizvairās vispār no tiešiem saules stariem. Bīstamība, ir lielāka par labumu, ko bērns var iegūt no saulītes. Apdegums var veidoties pat pēc 4-5 minūtēm, kas pavadītas tiešos saules staros.

Baudi vasaru ar bērnu tam piemērotā laikā!

Laikā no 11 līdz 16-17 nebūtu vēlams atrasties vasarā ārā, izņemot, ja esat ēnā. Ar mazuļiem vislabāk pastaigāties no rītiem vai vakaros.

Māmiņu Klubs

Eksperts

Džuljeta Ulmane

sertificēts ārsts-dermatologs
Džuljeta Ulmane Vecāku skolā