3.mēnesis - vecāku iepazīšana.

3.mēnesis - vecāku iepazīšana.

02. Jun 2017, 09:16 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Gabriela trešais mēnesis ir aizritējis un tas bija piedzīvojumiem bagāts.

Kustības. Rokās Gabrielam ļoti patīk, bet ar to īpaši neaizraujamies, lai nav tā, ka tik vien pa rokām dzīvojas. Bet kā jau katrai mammai, savu bērniņu ļoti gribās samīļot, "pamīcīt" pa rokām, jo kad tad vēl, ja ne tagad? Galviņu arī smuki mākam turēt, kad dzīvojamies uz punča. Vēl, protams, neesam tik spēcīgi un ik pa laikam sagurst tā galviņa, bet galvenais, ka uz punča patīk dzīvoties un tā ir liela interese, kad var redzēt no cita skatupunkta.

Roku un acu koordinācija. Spilgtas mantas mums ļoti patīk, nu kā jau katram bērniņam. Ar interesi vēro visas sev apkārt esošās mantiņas un grabulīšus. Mēģina satvert visu, kas ir tuvumā. Izrāda arī interesi par mantām, kuras ir mammas rokās, tādēļ tās arī mēģina satvert un tas izdodas ļoti labi. Un, protams, viss, kas ir rokās, ir arī mutē. Ļoti patīk nogaršot katru mantu, kura ir rokās.

Saziņa ar apkārtējiem. Uzmanīgi klausās visā, ko stāstu. Runāju pēc iespējas vairāk, kad vien ir iespējams visās dzīves situācijās - kad mainam pampēru, pārģērbjamies, spēlējamies vai tulīt dosimies ārā. Lai bērniņš saprot un mācās, jo, manuprāt, komunikācija ir ļoti svarīga, jau no tā brīža, kad bērniņš ir puncī. Ja mamma dzied, tad vienmēr ir jāsmaida, bet laikam ne velti bērnam uzvārds ir "Muzikants", jo savu balsi prot parādīt labi ar visādiem izsaucieniem.

Ko bērns apgūst. Šķiet, ka atpazīst jau biežāk skanējušo mūziku, jo ir viena dziesma, pie kuras Gabriels ar tēti ļoti dejo un ko līdz šī dziesma sākas, tā smaids pa visu seju un Gabriels jau zin, ka tulīt tētim būs rokās un dejos. Pāris darbības jau ir iemācījies atkārtot - ja mamma vai tētis smaida,  tad Gabrielam smaids pa visu seju, ja parāda mēli, tad hops un mēle apzināti vai neapzināti, bet ir parādīta, ja kāds smejas, tad jāsmejās līdzi. Tā kā tētis visu dienu strādā un tikai pašā vakarā ir mājās, tad Gabriels ir iemācījies, ka tēti ir jāsagaida un tad interesē tikai tētis. Mamma var darīt ko grib, bet vairāk gribēsies padzīvoties ar tēti.

Komunikācija un emocijas. Gabriels ir ļoti priecīgs, kad par viņu interesējas ne tikai mamma un tētis, bet arī viņu draugi un citi ģimenes locekļi. Ļoti atvērts sarunām. Ja tu ar viņu runāsies un spēlēsies, tad viņš priecāsies un komunicēs ar tevi. Un tici man, viņš atcerēsies, ka tu ar viņu forši dzīvojies un kad nākamo reizi būsi ciemos, jau tevi sagaidīs ar smaidu. Lai gan māk dzīvoties arī viens pats, tomēr vecāku uzmanība ir ļoti svarīga un tas ir tikai saprotams, tādēļ bieži ir tā, ka vienkārši parāda skaļāku savu balsi, lai vecāki saprot, ka tagad grib tikai un vienīgi viņu uzmanību un neko citu. Bet ar to mums nav problēmu, jo ik dienas tiek veltīta ļoti liela uzmanība, kā jau katram bērniņam, jo tā viņi mācās. Smaidi un smiekli mums ir ikdiena. Reti reizi, protams, arī paraudam, kad mēģinam cīnīties ar miegu, bet visvairāk Gabriela seju rotā tieši smaids un smiekli. Vecāki laikam ir īpaši smieklīgi, jo jautri mums ir ļoti un smiekli ir tik skaļi, ka visi kaimiņi dzird, bet ir liels prieks, ka bērniņš ir tik dzīvespriecīgs. Mammas un tēta lepnums, kad bērns ir laimīgs!

Nu re, es teicu, ka mums ir gājis jautri! Katra diena ir kā piedzīvojums un kā jauns atklājums. Šodien Gabrielam svētki, 4.mēnešu jubileja, bet par to nākamajā mēnesī pastāstīsim kā gāja un ko jaunu iemācījāmies.