Kad bērns ir gatavs savai pirmajai mūzikas nodarbībai?

Kad bērns ir gatavs savai pirmajai mūzikas nodarbībai?

05. Dec 2013, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad bērns ir gatavs savai pirmajai mūzikas nodarbībai? Uz šo jautājumu atbildēs Latvijas Nacionālā Simfoniskā Orķestra vijoļu grupas mūziķe un pedagoģe Nelli Sarkisjana un mūzikas pedagoģe Agnese Mālere.

Pedagoģe Nelli Sarkisjana stāsta, ka aptuveni ap 4-5 gadu vecumu bērni var doties jau uz mūzikas skolu, kurā ir profesionālā apmācība. Uz mūzikas nodarbībām privātskolās var iet jau agrāk.

"Visus motivēt uzreiz uz profesionālo izglītību noteikti arī nevajag. Kaut kādus pamatus: prasmi klausīties concertos, baudīt, to ir jāiemāca arī vecākiem, kas bērniem var iemācīt to visu vislabāk. Orķestra koncerti ir ļoti labi šajā ziņā. Tur ir daudz mūzikas instrumentu, iespaidu,"pedagoģe Nelli Sarkisjana piebilst aicinot vecākus kopā ar bērniem apmeklēt simfoniskās mūzikas koncertus speciāli bērniem.

Arī mūzikas pedagoģe Agnese Mālere domā līdzīgi: "Tagad ir arī Latvijā diezgan plašs piedāvājums. Bērni kopā ar mammām uz nodarbībām var doties jau no 6 mēnešu vecuma. Mamma ir tas, kas ir starp skolotāju un bērniņu, dzied pati bērnam dziesmiņas. Un ir arī šī pati Orff metode, ar ko es pati strādāju – tā ir no gada vecuma."

Bērns ir sācis staigāt, bet jau nākošajā gadā jau grib daudz ko darīt pats. Bērniem interesē, bet ne vienmēr viņi visu uzreiz sāk darīt. Bērns ir mierīgs, spēj uztvert jaunu informāciju un tas ir galvenais. Pirmā pieredze parasti ir dārziņā. Vecākiem jāatceras, ka ne vienmēr pirmajā reizē bērns uzreiz iesaistīsies un izrādīs interesi.

Kad tu savu bērniņu sāki iepazīstināt tuvāk ar mūziku?

Māmiņu Klubs

 

Klausies Māmiņu Kluba radio raidījumu Riga Radio 94.5 FM katru otrdienu no plkst.18:00 līdz 19:00!

lauvinja lauvinja 02. Nov 2012, 10:37

Sāku četru gadu vecumā, apmeklējot spīķeros pasākumus mazajiem. Bet tādai īstai nodarbībai, es pat nezinu vai mazākais savos nu jau 5 gados ir gatavs.