SEB banka Bērnu slimnīcai ziedo krēslus 5000 Ls vērtībā

29. Aug 2012, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šī gada 2. jūlijā SEB banka uzsāka iniciatīvu "Pensija un krēsls – ekstra vai nepieciešamība", kas norisinājās jūlija un augusta laikā. Divu mēnešu garumā banka aicināja ikvienu klientu novērtēt nepieciešamību veidot uzkrājumus nākotnei un pieteikties pensiju 2., 3. līmenim vai uzkrājošajai dzīvības apdrošināšanai, tādējādi vienlaikus  kļūstot arī par sociālās iniciatīvas dalībnieku. Ziedojot 5000 latu, SEB banka atbalstīja 115 dažādu krēslu iegādi.


Jau otro gadu SEB banka realizē sociālu iniciatīvu, sadarbību ar saviem klientiem pārvēršot labos darbos. Arī šogad ilgtermiņa uzkrājumu veidošanu banka vēlējās saistīt ar atbalstu Bērnu slimnīcai – jo vairāk klienti aizdomājas par savu labklājību nākotnē, jo vairāk banka atbalsta slimnīcu. Pērn kopā ar klientiem izdevās sniegt atbalstu 10 000 latu apmērā, ko slimnīca izmantoja rehabilitācijas aprīkojuma iegādē, savukārt šogad tika nolemts parūpēties par tik ļoti nepieciešamajiem krēsliem pie bērnu gultiņām ķirurģijas nodaļā.

SEB valdes locekle Ieva Tetere: „Šobrīd, kad Bērnu slimnīcai ir daudz dažādu vajadzību un ne visam pietiek finansējuma, vienojāmies, ka palīdzēsim risināt krēslu jautājumu, jo slimnīcas palātās to nevar uzskatīt par ekstru, bet gan ikdienas nepieciešamību. Tādēļ kopā ar klientiem, kuri pieteicās pensijas uzkrājumiem vai dzīvības apdrošināšanai, ziedojām krēslus Bērnu slimnīcai.”

 

Bērnu slimnīcas un SEB bankas iniciatīvā iesaistījās arī sabiedrībā pazīstami cilvēki – mūziķis Kaspars Zlidnis, modes māksliniece Natālija Jansone un māksliniece Ieva Bondare, kuri radīja vairākus īpaša dizaina krēslus, tādējādi pievēršot arī plašākas sabiedrības uzmanību tam, cik nozīmīga var būt šķietami ikdienišķa lieta – krēsls.

BKUS valdes priekšsēdētāja Anda Čakša: „Nepieciešamība vai ekstra?” jautāja SEB banka, uzsākot savu akciju, kuras rezultātā esam ieguvuši krēslus, kas tiks novietoti pie mazo pacientu gultām, lai vecāki viņiem varētu būt līdzās vēl vairāk. Uz šo jautājumu vislabāk spēs atbildēt tēti un mammas, kuri garas stundas pavadījuši bez krēsla, uzmanot savus lolojumus. Otrais gads – varam to uzskatīt jau par tradīciju no SEB bankas puses, atbalstot Bērnu slimnīcu. Tā ir sadarbība, kas mums un bērniem, kuri saņem palīdzību slimnīcā, ir ļoti svarīga.”