Ziemassvētku brīvdienās bērni gūst apdegumus

Ziemassvētku brīvdienās bērni gūst apdegumus

28. Oct 2011, 14:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziemassvētku brīvdienās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas ārsti, laikā periodā no 24.decembra līdz 27.decembrim palīdzību sniedza 499 bērniem.

 

Slimnīcas pediatri strādāja pastiprināti, jo palīdzību sniedza 299 bērniem ar paaugstinu temperatūru, klepu, kakla sāpēm un dažādām vīrusa saslimšanām, no tiem stacionēti tika 114 bērni.

 

Savukārt ķirurga palīdzību svētku dienās bija nepieciešama 56 bērniem, no kuriem 11 bērni tika uzņemti slimnīca. Bērni pārsvarā sūdzējās par asām sāpēm vēderā.

 

Dažāda rakstura traumas, krītot no ragaviņām, slēpojot, kā arī gūstot ar ziemas sezonu nesaistītas traumas, piemēram, auto un sadzīves traumas bija guvuši 94 bērni, no kuriem stacionēti 36 bērni. Šie svētki nebija izņēmums un Ziemassvētku brīvdienās pieci bērni guva apdegumus gan aplejoties ar karstu ūdeni un tēju, gan saskaroties ar svecītes liesmu.

 

Tuvojoties gadumijai Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārsti aicina vecākus īpašu uzmanību pievērst savu atvašu pieskatīšanai un svētku organizēšanai - sagaidīt un aizvadīt svētkus, domājot gan par bērniem, gan par apkārtējo veselību. Īpaši apdomīgi vajadzētu rīkoties ar karstiem ēdieniem un dzērieniem, kurus gatavojam svētku galdam, bet mazie zinātkārie bērni grib būt blakus mums.

 

Aicinām pieaugušos apdomīgi rīkoties ar pirotehniku, skaidrojot bērniem iespējamos riskus kas saistīti ar negaidīti pēkšņu spridzekļu aizdegšanos un iespējamām traumām, neatstājiet bērnus bez uzraudzības svētku uguņošanas laikā. Nereti svētku uguņošana mājas mīluļiem rada paniku un viņu uzvedība mēdz būt neprognozējama, tāpēc tos uz brīdi ieteicams uzturēt slēgtās telpās, lai novērstu traumas bērniem.

 

Informāciju sagatavoja Romēna Namniece, VSIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas" Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja.

Māmiņu Kluba padomi mazuļu vecākiem par drošu mājokli ikdienā un svētkos

Palīdziet pasargāt bērnus!