Vīrs pēc piedalīšanās dzemdībās atsakās no seksa. Kāpēc?

Vīrs pēc piedalīšanās dzemdībās atsakās no seksa. Kāpēc?

05. Sep 2012, 11:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāda māmiņa uzdrošinājusies aizsākt tematu, kas skar gaužām daudzus pārus pēc dzemdībām. Ieskatīsimies psiholoģes Diānas Zandes atbildē māmiņai.

 

 

JAUTĀJUMS

Kopš dzemdībām jau pusgads gandrīz pagājis, bet man ar vīru intīmu attiecību nav bijis. Nav bijis, kopš paliku stāvoklī. Kad biju stāvoklī, tad viņš atteica, jo negribēja traumēt bērnu (aizspriedumains viņš man ir bezgala), tagad negrib, jo "tu domā, ka pēc tā, ko redzēju dzemdībās, es vēl tev gribēšu pieskarties?"

 

Nemitīgi uzklausu pārmetumus, ka man svars ir liels, ka citām jau pēc nedēļas augums tāds kā iepriekš. Bet es mazo pārtraucu barot ar krūti 4 mēnesīšos. Esmu 156 cm gara un sveru 69 kg. Pirms grūtniecības svēru 52 kg.

 


Zinu, ka mīļākās viņam nav. Katru dienu atklāju, ka draugos viņš skatās jaunas meitenes, Youtube skatās jaunu meiteņu striptīzu. Jā, mums abiem 27 gadu. Varētu domāt, ka viņš ir aseksuālis. Bet nē, erekcija viņam ir katru rītu. Viņš grib, lai viņu apmierinu gan orāli, gan ar roku, pats man pat pirkstiņu šos mēnešus nav piedūris.



Esmu izmisumā. Visādi citādi mums attiecības ideālas, viņš samīļo mani, sabučo, bet neskūpstāmies. Saka, ka mīl mani, par mani un mazo Vikiņu rūpējas.

 

 

Atbild psiholoģe Diāna Zande:

 

Paldies par drosmi uzrunāt tematu, kas skar gaužām daudzus pārus pēc dzemdībām! Tas nemaz nav tik reti, ka grūtniecības laikā mainās pāra seksuālās attiecības - vieni kļūst aktīvāki, tuvāki un seksualitāte "uzplaukst", bet citi pāri pārstāj mīlēties dažādu iemeslu dēļ, parasti aizbildinoties vai nu ar nogurumu vai bailēm traumēt mazuli ( tas attiecas ne tikai uz vīriešiem!).

 

 

Situācija, kuru aprakstāt, ka pēc dzemdībām vīrs vairs nav gatavs tuvībai ar Jums , arī nemaz nav tik reta. Tipiskāk ir , ka seksualitāte pēc dzemdībām vājinās sievietei, jo ir nogurums, maz miega, utt. Patiesībā, izmaiņas seksuālajā dzīvē ir katram pārim, un tas var radīt spriedzi. Tai pat laikā, seksuālo attiecību jautājums pēc dzemdībām ir jautājums par attiecībām pārī - cik tās ir tuvas, patiesas, atklātas? Cik partneri bijuši gatavi mazulim? Cik viens otru esat uztvēruši kā seksuālo partneri, cik - kā cilvēku, kuru mīlat...

 

 

Gadās, ka vīrieši pēc dzemdībām aizbildinās ar "tu domā, ka pēc tā, ko redzēju dzemdībās, es vēl tev gribēšu pieskarties?" , bet šī nav īsti godīga attieksme. Dzemdībās nekā tik šausmīga nav, protams, ja pārī valda tuvība, un , ja vīrietis apzināti vēlējies tajās piedalīties.

 

 

Ja vīrietis uz dzemdībām gājis spaidu kārtā, jo tā šobrīd pieņemts, tad gan var gadīties, ka viņš piedzīvo mirkļus, kurus ir grūti izturēt. Manuprāt, dzemdības, tiešām, nav domātas jebkuram vīrietim, un var radīt krīzi jau tā nestabilās pāra attiecībās.

 

 

Jūsu partneris saka, ka mīl Jūs, un tajā pašā laikā rakstāt, ka "Nemitīgi uzklausu pārmetumus, ka man svars ir liels, ka citām jau pēc nedēļas augums tāds kā iepriekš" ( jā, tā gadās, bet pārsvarā sievietes savu ideālo svaru atgūst ļoti atšķirīgā tempā). Jūs rakstāt, ka "Viņš grib, lai viņu apmierinu gan orāli, gan ar roku, pats man pat pirkstiņu šos mēnešus nav piedūris", un Jūs to arī darāt... jautājums - cik ilgi ?

 

 

Un ja nu vīra uzvedība nemainās? Vai nav tā, ka Jūs arī nerunājat par radušos problēmu. Vai Jūs esat mēģinājusi runāt par savām vajadzībām, turklāt, ne tikai seksuālajām? Pārī ir divi cilvēki, un problēmas jārisina, sarunājoties....

 

 

Jūsu situācijā būtu ļoti svarīgi atrast palīdzību - seksologa vai psihologa konsultācija Jums un partnerim patiešām, IR vajadzīga !

Veiksmi Jums !

 

 

UZDOD SAVU JAUTĀJUMU PSIHOLOGAM!

 

Aicinām piedalīties pētījumā par sajūtām, kļūstot par vecākiem! 

Lai būtu iespējams veikt kvalitatīvu darbu, nepieciešams ļoti  liels skaits ģimeņu, kuras ir ar mieru piedalīties aptaujā, kura notiks trijos etapos – pirmais – grūtniecības trešajā trimestrī, otrais – 3 mēnešus, bet trešais – 6 mēnešus pēc dzemdībām. Aptaujas ir konfidenciālas, individuālie dati netiks izpausti, tie tiks analizēti tikai apkopotā veidā. Jūsu epasti netiks izmantoti nekādā citā veidā, kā tikai šī pētījuma anketu nosūtīšanai. Katra aptauja ietver vidēji 60 – 70 jautājumu, un atbildēt var 10 – 15 minūšu laikā. Ja Jūsu ģimene (ABI partneri) piekrītat piedalīties visos pētījuma etapos un šobrīd rit grūtniecības 3. trimestris, lūdzu, rakstiet man dizande@inbox.lv  , lai es Jums varētu nosūtīt 1. aptauju komplektu un pastāstīt par tālākajiem mūsu sadarbības soļiem .

05. Dec 2011, 21:17

Atceros sho diskusiju. Ja nemalos viirietis pats gribeeja piedaliities dzemdiibaas nevis vinjam tas tika uzspiests. Ljoti zheel shiis sievietes. Liekas, ka viirietis ir nevis shokaa par dzemdiibaas redzeeto, bet gan vispaar nav bijis gatavs taadam solim kaa kopiiga beerninja radiishana.

taschinka taschinka 05. Dec 2011, 19:13

Nekad nespēšu saprast tādus vīriešus,vai sievietes,kas šādi uzskata,ka pēc tā ko redz dzemdībās vairs negrib ne skatīties,ne pieskarties,nekādu tuvību.

Kā vīrietis ko tādu var pateikt savai sieva,draudzenei,līgavai ko mīl.Nu nesaprotu.

Labi,ir tāda daļa vīriešu,kas kaut ko tādu kā dzemdības smagi panes,nu tad,ja zini,ka tā būs,tad nepiedalies tajās dzemdībās,nevis pēc tam sievai ko tādu saka.
Par laimi mans vīrs tajā neko tādu šausmīgu nesaskatīja,protams nesanāca būt kopā dzemdībās,nesanāca vīram kā plānots pārgriezt nabassaiti,bet mans vīrs ir īsts vīrietis.

05. Dec 2011, 15:03

Manējais arī gribēja pārgriezt nabas saiti, bet nu māsiņas pasteidzās un pat nepiedāvāja viņam to....

05. Dec 2011, 13:21

Tas nav vīrietis, ja tā rīkojas. Mans puisis savos 24 gados bija man lidzās, kad dzima mūsu dēliņš un nu jau ar pusgadiņš pagājis un ar seksu mums vis ir ok. No seksa aturējāmie tik kādus pēdējos divus mēnešus pirms mazā dzimšanas, jo draugs satraucās, ka pāri vēl nodarīsim.