Vecgada vakarā vecāki ir bijuši apdomīgi – bērni salīdzinoši maz gūst traumas

Vecgada vakarā vecāki ir bijuši apdomīgi – bērni salīdzinoši maz gūst traumas

01. Nov 2011, 11:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecgada vakars un Jaunā gada dienas pavadītas salīdzinoši mierīgi, proti, neatliekamās palīdzības nodaļas ārstiem bija salīdzinoši mierīgas. Laikā periodā no 31. decembra līdz 2. janvārim gan Bērnu slimnīcā Torņakalnā, gan Bērnu slimnīcā Gaiļezerā pēc palīdzības vērsās 379 bērni.


Slimnīcas ārsti palīdzību sniedza 286 bērniem ar paaugstinu temperatūru, klepu, vēdera sāpēm, caureju u.c., no kuriem stacionēti tika 141 pacients. Dažāda rakstura traumas, krītot no ragaviņām, slēpojot, kā arī gūstot ar ziemas sezonu nesaistītas traumas bija guvuši 93 bērni, no kuriem stacionēti 6 pacienti. Vecgada vakarā un brīvdienās bērniem, kuri vērsās pēc palīdzības nebija raksturīgas traumas, kas gūtas saistībā ar svētku svinēšanu.

 

Bērnu slimnīcas ārsti ir gandarīti, ka sabiedrība ir ieklausījusies mediķu aicinājumā – svētku laikā būt apdomīgiem un neatstāt bērnus bez uzraudzības. Vecāki sagaidot Jauno gadu ir domājuši gan par bērniem, gan par apkārtējo veselību.

 

Atgādinām, ka pērn gan Jaunā gada brīvdienās, gan Ziemassvētku brīvdienās neatliekamās palīdzības nodaļā pēc palīdzības vērsās ap 500 bērnu, savukārt gūto traumu skaits pērn, vecgada vakarā un Jaunā gada brīvdienās bija uz pusi lielāks.