Vai Tu uzticies savam bērnu ārstam par izrakstītajām zālēm?

Vai Tu uzticies savam bērnu ārstam par izrakstītajām zālēm?

24. Jan 2011, 15:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Arī bērnu ārstu vidū ir tādi, kas zāles mazajiem nemaz tik daudz neizraksta, vairāk iesakot tieši dabīgas ārstēšanas metodes ar tējām, rūdīšanos.

 

Bet ir ārsti, īpaši tie, kam praksē ir ļoti daudz pacientu, tai skaitā pieaugušo, kas uz zāļu izrakstīšanu ir naski un diezgan daudz izraksta tieši antibiotikas, lai gan iespējams, bērnu varēja ārstēt arī maigākām metodēm.

 

Protams, mēs neapšaubīsim ārstu kompetenci, jo bieži vien ilgi praktizējošiem speciālistiem ir skaidrs, ka tieši tās konkrētās zāles pret konkrēto saslimšanu palīdzēs un mazais pacients izveseļosies - tātad, arī vizīšu skaits uz mājām vai apmeklējumiem nebūs tik liels.

 

Bet ko darīt, ja mēs neuzticamies ārsta izrakstītajai zāļu terapijai un šķiet, ka tomēr tādu zāļu "bateriju" mazajam nevajag?

 

Tiem, kam bērni ļoti daudz slimo, piemēram ar augšējām elpceļu saslimšanām, biežu klepu, zina, ka ir vienas noteiktas zāles, ko ārsts vienmēr izraksta - ja klepus, tad, piemēram,vienmēr "Stodal" (lai gan kas zina, kā šis homeopātiskais sīrups darbojas un vai pirms tam pie daktere nav bijis firmas pārstāvis?), vai ja iesnas, tad obligāti "Humer" (kāds pierādījums tam, ka tieši tas ārstē iesnas?); vai mūžīgais "Bactrim" (labi vēl ka tā, jo nereti tieši smagās antibiotikas).

 

Pēc kāda laika, kad bērns jau vairākas ziemas pārlaidis slimojot un ārstējoties, sāc jau aizdomāties-  vai tiešām šīs zāles ir efektīvas un kāpēc tieši tās ārsts tik ietiepīgi izraksta? Nē, nu labi, ja tās palīdz, bet ja nē? Un ja izrādās, ka ārstam tā vietā, lai rakstītu kārtējo sīrupa receptīti, vairāk vajadzētu parunāties ar vecākiem par bērna režīmu, pastaigām svaigā gaisā un rūdīšanos? Bet tas notiek tik reti! Jo viņam nav laika - aiz druvīm jau sēž nākamais pacients....

 

Ar homeopātiem arī var būt tā, ka tiek izrakstīti, homeopāta prāt, nepieciešamie preperāti, bet jēgas no tām dižas nav, turklāt, summa par šiem homeopātiskiem līdzekļiem nereti arī ir ļoti augsta.

 

Protams, arī zāļu izplatītājiem ir savi mērķi un aptiekām arīdzan. Tagad visi cīnās par māmiņu auditoriju, jo tai vēl ir kāds lats palicis (stabilas "māmiņu algas" utt.). Un uz bērnu veselību vecāki reti kad taupa.

 

 

Jautājums ir - vai uzticamies saviem ārstiem un viņu nozīmētām zālēm? Vai uzticamies bērnu veselības aprūpes sistēmai?

 

Māmiņu Kluba redakcija

17. Apr 2010, 15:24

Nju, manai ārstei patīk izrakstīt dārgas zāles, bez kurām var iztikt, vai arī nopirkt tik pat efektīvas un par zemāku cenu, tādēļ, pirms pirkt kādas zāles pajautāju vai nu aptiekārei vai vīramātei( viņa ir mediķis) vai šīs zāles tiešām ir tās labākās, vai varbūt ir līdzīgas zāles un ne tik briesmīgi dārgas! Jo ārstiem arī jau ir noslēgti līgumi ar firmām, lai viņi izraksta tieši šīs zāles!
Man ārste izrakstīja grūtniecības laikā lietot vitamīnus Elevit, es viņus palietoju nedaudz, mēnesi, vai divus, tad nospriedu, ka labāk lieku reizi uztaisīt analīzes, lai uzzinātu kā man trūkst un tad lietot tieši to!!!

taschinka taschinka 17. Apr 2010, 15:02

ir gadijies ka arsts izraksta manam delam zales,es majas izlasu instrukciju un tur rakstits zales domatas no 3 gadu vecuma.Un mums bija tikai 1.6.Tada gadijuma pat nezinu ko darit,prasiju gimenes arstam un tas man atbildeja,ka arsts zin ko dara.
Ir ari pasai gadijies,ka man izraksta zales un vel pie tam dargas,aiznesu majas un instrukcija atklajas,ka es tas nedrikstu lietot.Un ne tikai ka instrukcija rakstits,es saku lietot un tiesam nedriksteju.Pateicu arstam ,vins man saka,mes tacu nezinam kas instrukcija rakstits.

17. Apr 2010, 14:06

Pagaidām vēl ar lielu pieredzi nevaru dalīties, jo par māmiņu kļūšu tikai pēc 2-3 nedēlām, bet pati nēsmu zāļu cienītāja, jo, piemēram, izdzerot zāles pret galvassāpēm, tās novērš sāpes, nevis to rašanās iemeslu, turklāt, zāles ir ķīmiski izveidots preparāts, katra izdzertā tablete ir tikai iejaukšanās dabiskajos procesos, procesos, kas veido mūsu imunitāti, tādējādi pats ķermenis paliek "slinks" un dabiskā imunitāte vairs nav tik stipra!
Tādēļ, manuprāt, arī bērni kurus sāk pārlieku daudz ārstēt tieši ar zāļu palīdzību, sāk slimot vēl vairāk........ Protams, ir gadījumi, kad bez zālēm neiztikt, taču, ja situācija nav traģiska, ir jācenšas tikt galā ar pašiem nekaitīgākajiem līdzekļiem! + regulāras pastaigas svaigā gaisā, kas ir ļoti vērtīgas, nedrīkst audzināt bērnu kā siltumnīcā!
Savu bērnu es noteikti regulāri vedīšu pastigās, centīšos dot visu to labāko un veselīgāko ko vien spēju, nevis mākslīgos maisījumus un citus ķīmiskos preparātus........ 😀