Trīs ar pus mēnešu vecumā bērns ceļas četrrāpus. Ko darīt?

Trīs ar pus mēnešu vecumā bērns ceļas četrrāpus. Ko darīt?

05. Jul 2012, 14:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Manai meitai ir trīsarpus mēneši un viņa jau stutējas uz rāpošanu. Vismaz man tā šķiet. Viņa guļ uz vēdera un pati spēj piecelties uz plaukstiņām un ceļgaliem. Pieceļas un šūpojas uz priekšu un atpakaļ. Vai tas nav par agru? Man ļaut viņai to darīt vai kaut kā mēģināt apturēt,” jautājusi kāda Māmiņu Kluba lasītāja.   

Konsultē Māmiņu Kluba eksperte, fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne. 

 

„Protams, trīs ar pusi mēnešu, tas ir agri, tomēr, ja līdz četrrāpus pozīcijai bērniņš pareizi un adekvāti ir izgājis visus posms, tā nav liela bēda.

 

Diemžēl neesmu redzējusi, kā mazulītis šo četrrāpus pozīciju veicis, tādēļ, lai varētu pateikt, ko vairāk, ļoti svarīgi būtu to pavērot.

 

Bieži vien četrrāpus pozīciju vecāki jauc, piemēram, ar apakšdelma pozīciju, kad bērniņš ceļ uz augšu dupsīti.

 

Mazulis būtu jāpavēro. Iespējams, viņam tas iznāca nejauši, jo trīs ar pus mēnešos ļoti reti kurš bērns ceļas četrrāpus!

 

Noteikti būtu jāpaskatās, kā mazulītis to dara, tāpēc ieteicams viņu aizvest pie fizioterapeita. Šim bērniņam ir savs attīstības algoritms un viņam jāizveido īpaša, atbilstoša programma tam, ko viņš dara un, ko prot.

 

Dažkārt šajā vecumā bērniņi tiek motivēti celties četrrāpus, bet šajā gadījumā tas nav nepieciešams. Šo mazuli vajadzētu motivēt precīzāk velties un kvalitatīvi veikt citas darbības. Šajā gadījumā mazulītim būs citi uzdevumi, kurus noteiks speciālists!

 

Bērnam noteikti nevar liegt kaut ko darīt, tādēļ vecākiem būtu jānoskaidro, vai tā patiesi ir četrāpus pozīcija, kurā bērniņš nostājies, un vai viņš ceļas pareizi, kā arī jāaizved bērniņu pie fizioterapeita, kurš izveidos īpašu, konkrētā bērniņa spējām atbilstošu programmu,” tā Kristīne Stalīdzāne.

 

Ja par mazulīša fizisko attīstību vēlies uzzināt ko vairāk, piesakies Kristīnes Stalīdzānes praktiskajai nodarbībai "Kā attīstās mazulis no 6 līdz 12 mēnešiem"! 

 

Līva Zaksa, www.maminuklubs.lv

 

Kādā vecumā tavs bērniņš sāka celties četrrāpus?